Detaliul ce poate distruge avantajul Rusiei: cum poate specula Occidentul o breșă pentru a înclina balanța în favoarea Ucrainei

După mai bine de doi ani și jumătate de război brutal și cu multe victime în Ucraina, proiectilele de artilerie și tunurile obuziere care le lansează continuă să fie printre cele mai devastatoare arme de pe câmpul de luptă. În ciuda sancțiunilor internaționale menite să paralizeze mașinăria de război a Rusiei, aceasta și-a menținut avantajul față de Ucraina în ceea ce privește producția de artilerie și rata de foc.

Peste o duzină de analiști de la Royal United Services Institute au scris într-un nou raport că avantajul artileriei ruse „este cel mai important factor determinant al distribuției victimelor și a pierderilor de echipamente, al echilibrului inițiativei militare, al calculului a ceea ce este posibil din punct de vedere operațional și, prin urmare, al percepției politice a traiectoriei invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina”.

Se estimează că artileria rusă este responsabilă pentru mai mult de 70 % din victimele de pe frontul din Ucraina.

content-image

Analiștii de la RUSI au declarat că Occidentul trebuie să întrerupă industriile care mențin în funcțiune obuzierele mortale și distructive ale Rusiei înainte de a fi prea târziu pentru Ucraina.

Potrivit experților, industria de apărare a Rusiei se dezvoltă prin noi facilități, importuri de aprovizionare și recrutări în masă. Aceștia au afirmat că, fără întrerupere, Moscova va fi mai bine pregătită să își consolideze poziția în Ucraina în următorii câțiva ani.

„Rusia este autosuficientă în multe dintre nevoile sale, în special în ceea ce privește materiile prime, cum ar fi minereul de fier, și poate avea suficiente mașini-unelte și obuziere stocate din era sovietică pentru a-și susține războiul din Ucraina”.

content-image

Cu toate acestea, potrivit analiștilor, „cu cât războiul continuă mai mult, cu atât mai mult dependența Rusiei de furnizorii străini va deveni o slăbiciune”.

Este dificil pentru țările occidentale să vizeze lanțul de aprovizionare din interiorul Rusiei, deoarece există elemente care pot proteja companiile de măsuri precum sancțiunile internaționale, dar analiștii au identificat mai multe vulnerabilități în procesul de import de materiale străine înainte de a ajunge în țară.

Aceste vulnerabilități includ aplicarea de sancțiuni asupra furnizării de materiale esențiale către Rusia, achiziționarea preventivă de materii prime pe piața liberă pentru a le împiedica să cadă în mâinile națiunilor ostile sau exercitarea presiunii diplomatice asupra țărilor pentru a-și ține în frâu companiile interne care exportă mărfuri spre Rusia.

Un exemplu oferit de raportul RUSI a fost vizarea importurilor de minereu de crom. Un altul ar fi împiedicarea fluxului de echipamente de prelucrare în Rusia.

Analiștii au declarat că partenerii occidentali ai Ucrainei ar trebui să acorde prioritate imediată întreruperii lanțului de aprovizionare cu artilerie al Rusiei. Ei au avertizat că „dacă rămâne pe traiectoria actuală, superioritatea de foc a Rusiei va crește de la an la an și va deveni mai puțin vulnerabilă la perturbările externe prin presiunea asupra lanțului de aprovizionare”.

Sarcina poate deveni și mai urgentă pentru Occident, deoarece Rusia continuă să își intensifice legăturile de securitate cu China, Iranul și Coreea de Nord. În ultimii ani, SUA și-au exprimat public îngrijorarea cu privire la aprofundarea relațiilor militare ale Moscovei cu rivalii și inamicii săi.

Ucraina a reușit să reducă avantajul îndelungat al Rusiei în materie de artilerie și ia din ce în ce mai multe măsuri pentru a-i degrada stocurile de obuze prin utilizarea dronelor cu rază lungă de acțiune pentru a ataca depozitele de muniție din interiorul Rusiei, dar este nevoie de mai mult pentru a rupe avantajul Rusiei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

NASA lansează o navă spațială colosală: așteptările sunt mari, iar cercetătorii speră ca această misiune să confirme prezența vieții extraterestre

Cum își curăță creierul celulele dăunătoare ce pot provoca Alzheimer. Oamenii de știință dezvăluie misterul