DGA a descins la Argeș! După fabrica de permise false, a apărut și uzina de daune pentru accidente rutiere fictive

Ofițerii DGA au descins în Argeș la o grupare care făcea bani frumoși de pe urma unopr așa-zise accidente rutiere fără victime. STIRIPESURSE.RO vă prezintă pe larg modul în care angajați de la firme de asigurări luau mită pentru evenimente în trafic care, în realitate, nu existau. În urmă cu ani de zile, în Argeș a fost decapitată și o rețea care dădea, contra unor sume de bani, permise de conducere celor care nu reușeau să le obțină în mod legal.

Luni, 07 octombrie 2024, ofiterii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție Argeș, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în executare un număr de 3 mandate de aducere privind 3 suspecți, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită în formă continuată.

În fapt, începând cu anul 2022, unul din cei 3 suspecți – inspector de daune, colaborator al unor societăți de asigurare, a pretins și primit de la cel de-al doilea suspect sume de bani, cu titlu de mită, atât pentru sine, cât și pentru a-i remite celui de-al treilea suspect – reprezentant al unei societăți de daune și riscuri din asigurări, pentru ca primul suspect să întocmească dosare de daună pentru accidente rutiere care în realitate nu au avut loc, iar cel de-al treilea suspect să aprobe acordarea despăgubirilor de la societățile de asigurare în baza dosarelor de daună prezentate de inspectorul de daune. Astfel, inspectorul de daune a remis prin transferuri bancare către reprezentantul societății de daune și riscuri din asigurări mai multe sume de bani cu ocazia aprobării de către acesta a plăților pentru fiecare dosar de daună.

Potrivit înțelegerii dintre aceștia, cei doi suspecți care se ocupau de întocmirea și aprobarea dosarelor de daună trebuiau să primească, în prealabil, de la celălalt suspect un procent de 25% din valoarea despăgubirilor care urmau a fi aprobate.

Cei 3 suspecți au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea continuării cercetărilor. Urmare a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpaților pentru 24 de ore.

La data de 11.09.2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în executare un număr de 2 mandate de aducere și 3 citații față de 5 suspecți, dintre care 1 agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracțiuni privind constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, complicitate la înșelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată față de 20 de persoane, dintre care 3 având calitatea de inculpați (între care 1 agent de poliţie) și 17 suspecți (între care 1 agent de poliţie).

Cei 5 suspecți au fost aduși la audieri/citați, atât la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cât și la sediul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Argeș în vederea continuării cercetărilor iar, în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus extinderea urmăririi penale pentru alte acte materiale și reţinerea pentru 24 de ore a agentului de poliție.

În fapt, începând cu anul 2022, 5 dintre persoanele cercetate, respectiv doi agenți de poliție, 1 inspector de daune colaborator al unor societăți de asigurare și încă 2 persoane au constituit un grup infracțional organizat, ce avea ca scop simularea producerii unor accidente rutiere, pentru obținerea ulterioară a despăgubirilor de la societățile de asigurare, aducând astfel, un prejudiciu societăților de asigurare, estimat în această fază a cercetărilor la valoarea de peste 100.000 lei.

În cadrul acestui dosar penal, la data de 20.06.2024 au fost efectuate percheziții domiciliare, percheziții auto, ridicări bunuri și înscrisuri și au fost puse în executare mandate de aducere, fiind efectuate ulterior percheziții informatice.

În cadrul dosarului penal, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au efectuat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare, pe parcursul cercetărilor, beneficiindu-se de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Noua legislație din Codul Rutier 2024 aduce amenzi de până la 3.300 de lei. Ce nu au voie șoferii să aibă în parbriz

VIDEO Rușii au cucerit un punct strategic crucial: De aici vor putea bloca capitala Kiev