Digi24.ro – Un site care conţine atacuri la adresa lui Nicolae Ciucă are legături cu echipa de campanie a lui Mircea Geoană / Geoană: Eu şi echipa de campanie suntem împotriva distribuirii de informaţii false vizând discreditarea competitorilor electorali

Un site care parodiază titlul iniţial al cărţii lui Nicolae Ciucă, ”Un ostaş în slujba ţării”, intitulat „un poştaş în slujba ţării” şi care conţine numeroase atacuri la adresa candidatului PNL la Preşedinţie are legături cu echipa de campanie a lui Mircea Geoană, însă fostul secretar general adjunct al NATO, acum candidat independent pentru Cotroceni, respinge o asemenea posibilitate, conform Digi24.ro.

relatează că domeniul „unpostasinslujbatarii.ro” a fost înregistrat pe persoană fizică, motiv pentru care nu pot fi obţinute mai multe date legate de cel care l-a înregistrat, însă invocă un mail venit pe adresa redacţiei care indica faptul că la înregistrarea domeniului  a fost folosit mailul „[email protected]”. 

Companii din grupul Sociallite au plătit în trecut mii de lei pentru sponsorizarea postărilor de pe reţelele de socializare ce aparţin de două organizaţii care au legături cu candidatul independent Mircea Geoană, notează, nominalizând „Proiectul România 2030” şi „Fundaţia Renaşterea”, al cărei preşedinte este Mihaela Geoană. 

Site-ul are şi o pagină de Facebook care a adunat mii de interacţiuni. O analiză Digi24.ro arată faptul că postările de pe pagina „Un postaş în slujba ţării” au fost sponsorizate cu mii de lei.

Domeniul „mirceageoana.ro”, site-ul oficial al candidatului independent, a fost înregistrat în anul 2018 de o companie în care, până în 2023, se regăsea printre patroni Ioana Mateş, preşedintele „Proiectul România 2030”. Este vorba de firma Leo Media Consulting (fostă New Machiavelli Communications) care lucrează cu echipa de campanie a lui Mircea Geoană, potrivit unor surse citate de  . 

„Eu şi echipa mea de campanie suntem categoric împotriva unor practici de diseminare în spaţiul public a unor informaţii false, menite a-i discredita pe competitorii mei electorali (…) Dacă voi ajunge preşedintele României îmi voi face o prioritate din lupta împotriva dezinformării din mediul online”, a transmis candidatul independent Mircea Geoană. 

La finalul lunii august a apărut un alt site – elenausrescu.info/elenaceausrescu.info –  înregistrat tot pe persoană fizică. La fel ca în cazul lui Nicolae Ciucă, pe elenausrescu.info sunt postate atacuri la adresa Elenei Lasconi. 

Conţinutul acestui site este preluat de mai multe pagini de Facebook care distribuie conţinut în diverse grupuri locale cu sute sau mii de membri. Aceste pagini au distribuit inclusiv conţinutul site-ului „unpostasinslujbatarii.ro” în diverse grupuri de Facebook, precizează

Orientul Mijlociu este pe un butoi cu pulbere – Franța solicită o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

Băiat de 14 ani, atacat de urs în judeţul Argeş, pe Transfăgărăşan