El estimează că vânzarea ar putea fi avizată chiar până de Paști, pe 20 aprilie. „Decizia mare în acest an va fi legată de dispariția Telekom. La treia încercare au venit doi cumpărători, Vodafone și Digi. Trebuie să vedem cum se împart activele – spectrul, rețelele, clienții. Vem să existe concurență. Avem încă servicii ieftine și bune și vrem să rămână așa”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, subliniind că instituția va accepta ca piața să fie dominată de 3 operatori, în loc de 4. Profit.ro a relatat recent că vânzarea Telekom România Mobile Communications și retragerea grupului elen OTE de pe piața românească par acum posibile, după semnarea unui Memorandum de Înțelegere cu Digi și Vodafone, tranzacție care ar aduce un beneficiu fiscal de 100-120 milioane de euro, conform experților Bank of America.
Tranzacția prin care Vodafone România intenționează să preia Telekom România Mobile Communications, iar Digi va prelua anumite active ale aceleași companii, a intrat în analiza Consiliului Concurenței în decembrie.
Activele Telekom România Mobile Communications SA pe care Digi România SA dorește să le preia includ drepturile de utilizare a anumitor frecvențe radio, o parte din turnurile, infrastructura și echipamentele acestora, precum și contractele pre-paid încheiate cu clienții săi.
În octombrie, a fost anunțat că Vodafone România se va alătura tranzacției de achiziție a Telekom România Mobile (TKRM), alături de Digi Communications, după ce omul de afaceri român Adrian Tomșa s-a retras din proces.
Grupul elen OTE a precizat că a intrat în negocieri de vânzare a Telekom România Mobile atât cu Digi, cât și cu Vodafone România, pentru o operațiune comună, ca urmare a deciziei lui Tomșa de a se retrage.
Atunci, părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, care stipulează că anumite active ale Telekom România Mobile (TKRM) vor fi achiziționate de Digi, în timp ce Vodafone România va prelua compania.
Finalizarea tranzacției depinde de semnarea unui Acord de cumpărare de acțiuni, a documentației tranzacției și obținerea aprobărilor din partea autorităților de reglementare. Conform Memorandumului, părțile vor desfășura o serie de operațiuni și tranzacții interdependente, prin care DIGI va achiziționa anumite active de la TKRM, iar Vodafone va prelua indirect acțiunile OTE în TKRM. Telekom România este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, restul fiind în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR). De asemenea, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.