„Pete şi-a petrecut întreaga viaţă ca un luptător pentru trupe şi pentru ţară. Pete este dur, inteligent şi un adevărat credincios principiului „America pe primul loc”. Cu Pete la cârmă, duşmanii Americii sunt avertizaţi – armata noastră va fi din nou măreaţă, iar America nu va da niciodată înapoi”, a anunţat Donald Trump într-un comunicat.
Pete Hegseth, în vârstă de 44 de ani, fost jurnalist Fox News
Pete Hegseth, în vârstă de 44 de ani, este coprezentator al emisiunii „Fox & Friends Weekend” de la Fox News şi a fost colaborator al reţelei de televiziune din 2014. El este, de asemenea, autorul cărţii „The War on Warriors: Behind the Betrayal of the Men Who Keep Us Free” (Războiul împotriva războinicilor: În spatele trădării bărbaţilor care ne ţin liberi – n.r.).
Hegseth a fost căpitan de infanterie în Garda Naţională a Armatei şi a servit în Afganistan, Iran şi Guantanamo Bay.
Anterior a fost şeful unei organizaţii a veteranilor din America.
Conform biografiei sale de pe Fox, are un masterat în politici publice de la John F. Kennedy School of Government a Universităţii Harvard.
Potrivit Reuters, Hegseth a declarat că a părăsit armata în 2021 după ce a fost considerat extremist de o armată care nu-l mai dorea. „Sentimentul a fost reciproc – nici eu nu mai doream această armată”, a declarat Hegseth în cartea sa.
John Ratcliffe, fost director DNI
John Ratcliffe, un aliat apropiat al lui Trump, a fost director al serviciilor naţionale de informaţii la sfârşitul primului său mandat.
Ratcliffe a fost confirmat ca şef al serviciilor americane de spionaj în mai 2020, cu opt luni înainte ca Trump să părăsească funcţia.
Fost membru al Camerei Reprezentanţilor şi procuror al SUA pentru Texas, el nu a primit niciun vot din partea democraţilor din Senat în timpul confirmării sale.
În calitatea sa de şef al Directoratului Naţional pentru Informaţii, Ratcliffe a fost acuzat de democraţi şi de foşti oficiali ai serviciilor de informaţii că a declasificat informaţii pentru a fi utilizate de Trump şi de aliaţii săi republicani pentru a-şi ataca adversarii politici, inclusiv pe Joe Biden, pe atunci rivalul lui Trump la preşedinţie, o acuzaţie pe care biroul lui Ratcliffe a negat-o.
Instituţii media, inclusiv Reuters, au relatat, de asemenea, preocupări legate de faptul că Ratcliffe şi-a exagerat experienţa în combaterea terorismului ca procuror federal în Texas.