Două persoane sunt date dispărute în urma inundațiilor. Ciolacu: Nu avem o veste foarte bună

<div class=""

„Nu avem o veste foarte bună. Încă sunt două persoane dispărute de acum două nopți”, spune premierul Marcel Ciolacu, prezent la tabăra de sinistrați din Slobozia Conachi.

Premierul afirmă că ceea ce este foarte important este că după viitura venită în timpul nopții trecute nu au mai fost pierderi de vieți omenești.

„Lupta cu apele a fost sub control. Domnul ministru al Mediului a venit cu o întreagă echipă de specialiști de la Apele Române, echipă care va rămâne împreună cu Prefectura, cu președintele CJ să găsească cele mai bune soluții într-un termen foarte scurt.

Poate apelăm și la Universitatea de Construcții ca totuși să nu se mai întâmple asta în zonă, pentru că e a treia oară când se întâmplă acest lucru. Exista un proiect înainte cu un baraj. Vedem în ce stadiu este. Era într-un stadiu aproape 70% finalizat, dar cred că prioritară este reefacerea infrastructurii”, a spus Ciolacu.

Ciolacu speră ca de luni sau marți, după retragerea apelor, să se intervină rapid.

„Trebuie făcută curățenie, apoi intervenit în gospodăriile oamenilor. Toate lucrurile trebuie să meargă paralel”, a mai spus premierul.

VIDEO Nicolae Ciucă a primit votul de încredere al liberalilor. A fost desemnat în unanimitate candidatul PNL la prezidențiale

Ministrul Mircea Fechet: Suntem în alertă; precipitaţiile vor urca cel mai probabil spre nord