Mititeii sunt un preparat popular în rândul românilor, fiind gătiti fie pe grătar, fie în tigaie. Medicii recomandă să nu fie consumați prea frecvent, ci doar 2-3 ori pe an, deoarece au o compoziție care nu este ideală pentru sănătatea celulelor nervoase.
„Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros. Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor, însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă”, a explicat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, de la Antena .
Dr. Vlad Ciurea recomandă o gamă variată de alimente benefice pentru protejarea creierului și îmbunătățirea performanței mentale, bogate în nutrienți esențiali, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și antioxidanți.
Specialistul sugerează consumul de proteine slabe, cum ar fi curcanul, puiul, ouăle, lintea, cerealele integrale și peștele de apă rece, precum somonul, macroul și sardinele, care sunt surse excelente de acizi grași Omega-3. De asemenea, recomandă includerea în dietă a nucilor și legumelor verzi, cum ar fi spanacul și varza.