Dreapta spaniolă îi cere lui Pedro Sanchez să demisioneze din cauza unor presupuse fapte de corupţie în Guvern, în unor noi dezvăluiri de presă cu privire la Jose Luis Abalos, un fost om de încredere al premierului, în scandalul măştilor de protecţie din

Opoziţia spaniolă de dreapta îi cere premierului socialist Pedro Sanchez să demisioneze şi anunţă că a depus o plângere împotriva partidului acestuia cu privire la corupţie, în urma difuzării unor noi informaţii despre fostul om de încredere al şefului Guvernului, relatează AFP.

”Îi cerem lui Pedro Sanchez să demisioneze. El nu mai poate să rămână un minut la şefia Guvernului Spaniei”, a cerut duminică într-o conferinţă de presă secretara generală a Partidului Popular (PP, conservator), Cuca Gamarra.

”Detaliile care sunt pe cale să fie dezvăluie” conturează ”o corupţie sistematică în vârful căreia se află Pedro Sanchez”, a apreciat ea.

”Mâine (luni), Partidul Popular va depune plângere (…) împotriva Partidului Socialist (PSOE, centru-stânga) cu privire la o presupusă finanţare ilegală, corupţie şi trafic de influenţă, pentru ca să se desfăşoare o anchetă până la capătul acestui scandal fără precedent”, a anunţat ea.

Cuca Gamarra face aceste declaraţii după ce presa spaniolă a publicat săptămâna trecută un raport al Gărzii Civile care-l plasează pe fostul confident şi fost ministru al lui Pedro Sanchez Sanchez, José Luis Abalos, în centrul unui scandal de corupţie cu privire la măşti de protecţie în timpul pandemiei covid-19.

Jose Luis Abalos, care a fost ministrul Transporturilor în perioada 2018-2021 şi care este ani de zile un apropiat al lui Pedro Sanchez a fost dat afară din PSOE în februarie, când a izbucnit scandalul.

La acea vreme, un apropiat al lui Jose Luis Abalos a fost arestat şi acuzat de faptul că a încasat comisioane oculte în conracte privind achiziţia de măşti de protecţie.

Jose Luis Abalos – care este în continuare un deputat independent – nu a fost inculpat până în prezent.

”PP reacţionează încă o dată în mod excesiv”, i-a răspuns duminică o purtătoare de cuvânt socialistă, Esther Peña.

Ea a subliniat că ”PSOE a acţionat suspendându-l pe domnul José Luis Ábalos”.

”PP va putea da lecţii atunci când va acţiona cu atâta forţă” ca PSOE, a subliniat ea, referindu-se la scandaluri de corupţie din trecut implicând conservatori.

Ciucă, după participarea la ceremoniile de la Iaşi, de Sf. Parascheva: România are nevoie de unitate şi respect, iar pelerinajul ne învaţă că, împreună, putem depăşi orice încercare – FOTO

Picturi, asamblaje şi decor sculptural pentru piese de teatru de Tadeusz Kantor, în expoziţie la Muzeul Naţional de Artă al României