Drepturile omului, puse pe plan secund: un influent republican american îi cere lui Biden să trimită arme grele către Israel, inclusiv bombe de 900 de kilograme

„Vă îndemn să acționați astăzi pentru a vă asigura că toate transporturile de arme către Israel, inclusiv bombele de 900 de kilograme, sunt accelerate pentru a sprijini aliatul nostru”, a declarat reprezentantul Michael McCaul într-o scrisoare trimisă lui Joe Biden și văzută joi de Reuters.

McCaul, care examinează toate vânzările majore de arme americane în străinătate în calitate de președinte al comisiei, a declarat că este, de asemenea, la curent cu mai mult de 10 alte vânzări de arme planificate către Israel care așteaptă aprobarea finală de mai mult de patru luni și a solicitat ca acestea să se desfășoare rapid.

content-image

McCaul a trimis scrisoarea pe fondul temerilor globale că Orientul Mijlociu va izbucni într-un război generalizat, ceea ce a alimentat apelurile din Washington pentru ca administrația Biden să ofere mai multă asistență Israelului.

Israelul, care luptă de aproape un an împotriva Hamas în teritoriul palestinian Gaza, a trimis trupe în sudul Libanului, unde vizează grupul militant Hezbollah, susținut de Iran, după două săptămâni de lovituri aeriene intense.

Iranul a bombardat marți Israelul cu peste 180 de rachete. Israelul a promis că va riposta. Republicanii americani îl îndeamnă de luni de zile pe Biden să revină asupra deciziei sale de la începutul acestui an de a întrerupe un transport de bombe de 900 de kilograme, invocând îngrijorări cu privire la impactul pe care l-ar putea avea în zonele dens populate din Gaza.

O bombă de 900 de kilograme poate străpunge betonul gros și metalul, creând o rază largă de explozie.

„Cu toții ne-am dori ca Israelul să nu aibă nevoie de aceste bombe mai mari, dar ele sunt necesare din punct de vedere operațional, deoarece inamicii Israelului, inclusiv Hamas și Hezbollah, folosesc în mod intenționat buncăre și tuneluri subterane adânc îngropate. Vă solicit să permiteți ca aceste arme, care sunt gata de livrare, să fie trimise imediat Israelului”, a scris McCaul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Israelul l-a ucis pe șeful comunicațiilor Hezbollah

Victorie enormă a României la CJUE: Transportatorii români au dat lovitura, o obligație controversată a fost anulată