În 2000, Tatiana Volodina a lucrat în divizia rusă a Companiei Estée Lauder, unde a fost responsabilă de dezvoltarea mărcii Clinique în Rusia, iar ulterior a devenit șefa subsidiarei corporației japoneze Shiseido.
În 2011, a fost numită CEO al Alcor and Co.; în 2013, Volodina a devenit unul dintre coproprietarii companiei și ulterior a preluat controlul asupra acesteia.
În momentul de faţă, grupul Alcor and Co include lanțurile de magazine L’Etoile (1.000 de magazine) și Podrujka (aproximativ 600 de magazine), specifică publicaţia.
Forbes mai scrie că proprietarul oficial al grupului Alcor and Co este în prezent compania cipriotă Letu Holdings Limited, în timp ce 100% din acțiunile acesteia aparțin altei companii cipriote GLT Invest & Trade Ltd.
Volodina deține 59,2% din acțiunile companiei cipriote GLT Invest & Trade Ltd. Alte 39,5% din acțiuni sunt deținute de ea la Alcor and Co., iar puțin peste 1% sunt în mâinile managerilor de top ai companiei.
Oligarhii ruși au fugit din țară pentru a-și proteja averile
Într-un clasament al celor mai bogați oameni din lume, publicat la data de 1 aprilie de revista Forbes, 24 de miliardari care aveau specificată ţara de origine Rusia în Topul Forbes de anul trecut, fiind acum trecuţi ca reprezentanţi ai altor țări, a anunţat Aghenstvo.
Printre cei care au schimbat țara de origine se numără și văduva fostului primar al Moscovei, Iuri Lujkov, Elena Baturina, care reprezintă acum Marea Britanie în acest clasament. Fostul vicepreședinte al Lukoil, Leonid Fedun, reprezintă acum Monaco, cofondatorul Alfa Group, Aleksei Kuzmicev, reprezintă Franța, iar fostul președinte al Alfa Bank, Petr Aven, reprezintă Letonia.
În plus, co-fondatorul Yandex, Arkadi Voloj, și fostul coproprietar al grupului Rambler, Aleksandr Mamut, sunt prezentați ca oameni de afaceri din Israel.
Potrivit Aghenstvo, cel mai mare număr de oameni de afaceri care și-au schimbat țările în clasamentul Forbes sunt cei care reprezintă în momentul de faţă Elveția, iar Israelul se află pe locul doi. Aghenstvo notează că publicația Forbes face de regulă modificări la secțiunea ‘țara de origine’ la solicitarea celor incluşi în top.