Ediţia a treia a Olimpiadei ”Natura dintre Ape”, dedicată elevilor pasionaţi de biodiversitate

Cea de-a treia ediţie a Olimpiadei ”Natura dintre Ape”, ale cărei înscrieri au început joi, este dedicată elevilor din clasele II-VII din Bucureşti şi Ilfov pasionaţi de biodiversitate. Competiţia propriu-zisă va avea loc în 31 mai, online.

Olimpiada „Natura dintre Ape” revine cu ediţia a III-a şi lansează o nouă provocare pentru elevii din clasele II-VII din Bucureşti şi Ilfov, care sunt invitaţi să descopere biodiversitatea într-un mod captivant şi educativ. Iniţiată de Apa Nova Bucureşti, o companie Veolia, şi dezvoltată în parteneriat cu EducatiePrivata.ro, competiţia urmăreşte să inspire generaţia tânără şi să crească interesul acesteia pentru ştiinţele naturii şi protecţia ecosistemelor, arată organizatorii, într-un comunicat de presă.

Înscrierile se vor desfăşura în perioada 24 aprilie-27 mai, pe platforma online , iar competiţia propriu-zisă va avea loc online, în 31 mai. Festivitatea de premiere este programată pentru 14 iunie, premiile fiind pentru locul I – 2.000 lei, locul II – 1.500 lei, locul III – 1.000 lei, un premiu pentru fiecare clasă. Totodată, primii 90 de elevi vor primi kit-uri cadou pentru a-i încuraja să exploreze ecosistemele naturale locale.

”La baza acestei iniţiative se află o convingere profundă: educaţia ecologică este cheia unui viitor sustenabil, iar protejarea naturii este o misiune comună, care începe de la vârste fragede. Din acest motiv, începând cu anul 2026, Olimpiada «Natura dintre Ape» va fi extinsă la nivel naţional, oferind acces tuturor elevilor din România, indiferent de judeţ, la un program educaţional complex, care îmbină cunoaşterea ştiinţifică, creativitatea şi responsabilitatea faţă de natură. Această dezvoltare a proiectului reflectă direcţia strategică a companiei, de a reconcilia dezvoltarea umană cu protejarea ecosistemelor. De altfel, Apa Nova investeşte constant în soluţii bazate pe natură, precum restaurarea zonelor umede, refacerea ecosistemelor acvatice şi în instrumente de biomonitorizare ce permit evaluarea stării habitatelor, prin studierea speciilor reprezentative de la Staţia de Producţie a Apei Potabile Arcuda şi de la Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina”, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova Bucureşti.

Olimpiada urmăreşte structura standard a unui concurs extraşcolar, conţinutul fiind realizat de specialişti în biologie şi ecologie, iar testele sunt corectate de cadre didactice independente, pentru a asigura transparenţa şi obiectivitatea. Din 2022 şi până în prezent, peste 1.500 de elevi din şcolile publice şi private din Capitală şi judeţul Ilfov au participat la această competiţie unică despre biodiversitate.

”În contextul în care problemele de mediu devin tot mai presante, «Natura dintre Ape» răspunde nevoii de a educa tinerii şi de a-i încuraja să devină activi în protejarea naturii. Proiectul le oferă nu doar cunoştinţe valoroase, ci şi motivaţia de a contribui la schimbarea pozitivă din comunităţile lor. Ne dorim ca sustenabilitatea să devină o valoare esenţială, integrată în comportamentele şi alegerile zilnice ale fiecărei persoane”, a declarat Oana Dimofte, fondator Educaţie Privată.

Detaliile privind înscrierea şi regulamentul competiţiei sunt disponibile pe site-ul oficial: .

Ilie Bolojan, discuţii cu reprezentanţii Camerei Franceze de Comerţ, Industrie şi Agricultură în România (CCIFER) despre dezvoltarea relaţiilor economice între cele două ţări

Lasconi, în fața haosului electoral, după decizia Curții de Apel Ploiești: ‘E fără precedent! Parcă e un blestem cu alegerile astea!’