Elena Lasconi, încă o candidată care se visează președintele țării și nu vorbește o boabă de engleză. Cum va negocia în numele României dând din mâini?

O explicație ar putea veni și din calitatea puțin spus îndoielnică a studiilor sale. Așa cum recunoaște, lidera USR a absolvit, cu greu Facultatea de Management în Economia Turismului și Comerțului Internațional din cadrul Universității Ecologice Deva, și a susținut după mai bine de 10 ani licența la ASE București, la Economie și Relații Internaționale. La câtă engleză, care era obligatorie pentru profil, nu știe, e clar cât s-au lipit de ea celelalte cursuri.

Elena Lasconi se apără că prin natura funcției și a meseriei sale nu a fost nevoită să vorbească  ”foarte mult engleză”. Este neclar ce crede că va face la Cotroceni. Dacă ar fi citit Constituția, ar fi văzut că funcția pentru care candidează înseamnă, mai ales, reprezentarea țării în exterior, unde cunoașterea limbilor de circulație internațională este vitală.

Președinta USR poate să ceară ajutor de la premierul PSD, Marcel Ciolacu, și el candidat la prezidențiale, care a declarat că a avut rețineri în relațiile externe și că nu se simțea confortabil (deci nu și-a făcut treaba de șef al guvernului), inclusiv din cauza faptului că nu vorbește nicio limbă străină. Marcel Ciolacu spune că face meditații cu profesor de engleză și că a ajuns pe la nivelul 4 din 10. Până la alegeri, și el și Lasconi, o să reușească să ceară singuri, în engleză, un pahar cu apă. Doar că asta nu ajută România la nimic. Dimpotrivă.

Teleorman: Anchetă a Poliţiei, după ce doi elevi de şcoală generală s-au bătut în unitatea de învăţământ. Tatăl unuia dintre ei reclamă că poliţiştii nu l-au contactat în urma incidentului

O fostă profesoară care a împlinit 100 de ani, premiată de municipalitățile din Giurgiu