Elon Musk, gata să sprijine Reform UK în lupta politică din Marea Britanie

Farage, care a jucat un rol major în campania pentru Brexit în 2016, s-a întâlnit luni cu Musk la reşedinţa lui Trump din Florida, iar „chestiunea banilor a fost discutată” acolo, scrie politicianul britanic în ziarul Daily Telegraph. „Vor fi negocieri pe acest subiect”, a adăugat el, conform agerpres.ro.

Elon Musk a „descris Partidul Laburist şi Partidul Conservator drept un „partid unic” şi nu ne-a lăsat nicio îndoială asupra faptului că el este alături de noi”, a asigurat Nigel Farage.

Partidul său eurofob şi anti-imigraţie Reform UK a obţinut la alegerile legislative din iulie 14% din voturi şi a reuşit o intrare remarcabilă cu cinci mandate în Camera Comunelor, camera inferioară a legislativului britanic, unde mandatele sunt atribuite printr-un sistem de vot majoritar uninominal ce favorizează cele două mari partide tradiţionale ce se succed la putere, Partidul Laburist şi Partidul Conservator.

Presa britanică a mai scris recent despre posibilitatea ca Elon Musk, patronul companiilor Tesla şi SpaceX şi al reţelei de socializare X, să doneze partidului Reform UK circa 100 de milioane de dolari. Totuşi, Farage a spus marţi la postul BBC că încă nu au discutat despre vreo sumă anume. Elon Musk „doreşte să ne ajute, el nu este contra ideii de a ne dona bani atât timp cât putem face aceasta în mod legal prin intermediul societăţilor britanice”, a completat politicianul britanic.

Elon Musk a devenit în SUA cel mai mare donator politic din istoria recentă, după ce a donat peste 270 de milioane de dolari pentru campania electorală a republicanului Donald Trump, care l-a numit în viitoarea sa administraţie la conducerea unei comisii de „eficienţă guvernamentală”, ce va superviza cheltuielile bugetare.

Însă apropierea lui Musk de Trump, iar acum şi de Farage, riscă să complice relaţiile premierului laburist britanic Keir Starmer cu viitorul preşedinte al SUA, mai ales că Musk este şi un critic înverşunat al guvernului laburist de la Londra.

În 2016, Farage l-a acuzat pe preşedintele SUA de la acea vreme, democratul Barack Obama, de „comportament ruşinos” şi ingerinţe în politica britanică, după ce Obama a spus că Regatul Unit va fi ultima ţară pe lista SUA pentru încheierea unui acord comercial dacă la referendumul privind Brexit-ul britanicii votează pentru ieşirea din UE.

Dezvăluiri din dosarul Revoluției. Procurorul Pițu: ‘A fost mână internă, nu amestec al unei forţe din străinătate / Fenomenul terorist a fost inventat’

Fotbal: Dan Şucu a devenit acţionar majoritar la clubul Genoa