Euro 2024: UEFA recunoaşte că a fost o eroare neacordarea henţului lui Cucurella din meciul Spania-Germania

La mai bine de două luni de la disputarea sferturilor de finală ale Euro 2024, UEFA a confirmat luni că a existat o eroare de arbitraj în cursul meciului dintre Spania şi Germania: neacordarea henţului comis de Marc Cucurella.

Comisia de Arbitri UEFA a confirmat că arbitrul englez Anthony Taylor a comis o eroare neacordând penalti la henţul lui Marc Cucurella din prelungirile meciului Spania – Germania, disputat în sferturile de finală ale Euro 2024. În minutul 106 al partidei, Musiala a şutat la poarta ibericilor, iar Marc Cucurella a blocat balonul cu mâna stângă. Deşi henţul a fost evident, arbitrul Anthony Taylor a considerat că fundaşul de la Chelsea nu a dorit să lovească mingea, pentru că îşi retrăgea mâna către spate. Cum faza nu a fost analizată nici de VAR, nu s-a dictat henţ şi penalti, iar Spania a învins printr-un gol marcat de Mikel Merino, în minutul 119.

„În conformitate cu cele mai recente reguli UEFA, contactul balonului cu mâinile, în cazul în care se opreşte un şut pe poartă, ar trebui pedepsit mai sever şi, în cele mai multe cazuri, ar trebui acordată o pedeapsă, cu excepţia cazului în care braţul fundaşului este foarte aproape de corp sau deasupra acestuia. În cazul lui Cucurella, fundaşul opreşte şutul pe poartă cu braţul, care nu este foarte aproape de corp, făcându-şi acoperirea mai largă. Ar fi trebuit să se acorde penalty”, a concluzionat Comisia de Arbitri a UEFA, care consideră că a existat o eroare atât a arbitrului principal, întrucât acesta nu a semnalat penalti după henţul jucătorului spaniol, cât şi a VAR, care nu s-a manifestat pentru a corecta eroarea iniţială.

Spania s-a calificat în semifinale cu victoria obţinută în partida cu Germania, scor 2-1, iar ulterior a câştigat titlul european, învingând Anglia în finală, cu acelaşi scor, 2-1.

 

Cancelarul german Scholz critică ”atacul” UniCredit asupra Commerzbank, întărind opoziţia faţă de o preluare

VIDEO Diana Șoșoacă, dezvăluiri despre ‘negocierile’ cu Rusia: ‘mi-aș dori exact politica pe care a avut-o Ceaușescu’