Europarlamentarul Cristian Terheş şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Naţional Conservator Român (PNCR)

Biroul Electoral Central a înregistrat, vineri, candidatura lui Cristian Terheş, din partea Partidului Naţional Conservator Român (PNCR), pentru funcţia de Preşedinte al României.

Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, în data de 4 octombrie a.c., a fost înregistrată propunerea de candidatură a domnului Cristian Vasile Terheş, desemnat de către Partidul Naţional Conservator Român (PNCR) pentru funcţia de Preşedinte al României, anunţă instituţia într-un comunicat.

De asemenea, odată cu depunerea propunerii de candidatură a fost înregistrat şi semnul electoral ce va fi folosit de către Partidul Naţional Conservator Român (PNCR) la alegerile pentru Preşedintele României din acest an.

Conform art. 29 alin. (2) şi art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunţe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024, arată BEC.

Karim Adeyemi va fi indisponibil timp de patru săptămâni

Marcel Ciolacu, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu: România crede în vocaţia europeană a Republicii Moldova şi va continua să sprijine fără echivoc continuarea acestui drum