Experiențe exclusiviste, ca în marile capitale: Hoteluri de lux în foste clădiri de patrimoniu

Un exemplu impresionant este redeschiderea unui hotel de prestigiu, Grand Hôtel du Boulevard, unde fiecare detaliu reflectă îmbinarea dintre tradiție și modernitate. Clădirea, păstrând farmecul Belle Époque, a fost restaurată cu grijă pentru a oferi oaspeților atât eleganța istorică, cât și facilități de ultimă generație, conform știrileprotv.ro.

Elena Nazarovici, director de vânzări și marketing al hotelului, a subliniat importanța elementelor artistice și senzoriale în redeschiderea acestuia:

„Această pictură creată de un artist adus special din Marea Britanie reprezintă un festin organizat de regele Ferdinand și regina Maria în onoarea reginei Victoria. Nu am lăsat această frumoasă clădire să se redeschidă fară a readuce în prim plan un miros deosebit, am colaborat cu cei de la Elisee, la baza acestei arome stă regina nopții.”

content-image

Camerele sunt amenajate cu rafinament, având paturi somptuoase, lenjerii din bumbac egiptean și băi din marmură. În plus, gastronomia joacă un rol esențial în experiența oferită oaspeților. Sala de bal a fost transformată într-un restaurant de lux, iar celebrul Sass Café din Monaco și-a deschis porțile în București.

Jean Pierre Mifsud, directorul general al hotelului, este convins de succesul acestui concept pe piața locală:

„Da, cred că am venit la momentul potrivit. Noi nu urmărim cantitatea, ci calitatea. Viziunea noastră a fost mereu de a creea ceva unic, spațios, confortabil și elegant.”

Între timp, un alt proiect hotelier de anvergură urmează să fie dezvoltat într-o clădire istorică a Capitalei. Construită la începutul secolului XX după planurile arhitectului Oscar Maugsch, această clădire impunătoare, cu o suprafață de aproape 17.000 de metri pătrați, va fi restaurată și transformată într-un hotel de cinci stele.

Trendul de a revitaliza clădirile istorice prin transformarea lor în hoteluri de lux a prins amploare în București în ultimii ani, un exemplu fiind deschiderea Marmorosch, care a readus la viață fosta clădire a uneia dintre cele mai influente bănci din România de la sfârșitul secolului XIX. Aceste proiecte nu doar că oferă experiențe exclusiviste vizitatorilor, dar contribuie și la păstrarea patrimoniului arhitectural al orașului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Vladimir Putin a invocat, din nou, săptămâna trecută posibilitatea ca armata sa să avanseze în direcția Odesei

Liderii militari din Franța, Marea Britanie și Ucraina se reunesc pentru a stabili un plan menit să sporească securitatea în viitor