Experții în violența domestică integrați în centrele de apeluri de urgenţă din Marea Britanie: Ce își propune acest proiect de lege

Acest proiect pilot, care ar urma să fie implementat la începutul anului 2025, face parte din legea Raneem, numită după o femeie ucisă, împreună cu mama ei, de fostul ei soţ în 2018. În acea noapte, Raneem Oudeh a sunat de patru ori la numărul de urgenţă 999.

Guvernul laburist condus de Keir Starmer, aflat la putere din iulie, s-a angajat să reducă la jumătate violenţa împotriva femeilor şi a fetelor în următorii zece ani.

„Anul trecut, în medie aproape 100 de infracţiuni legate de violenţa domestică au fost înregistrate de poliţie la fiecare oră”, detaliază comunicatul ministerului.

Concret, specialiştii integraţi în centrele de apeluri de urgenţă vor fi responsabili pentru asistenţa acordată victimelor pentru a se asigura ca acestea sunt îndrumate către serviciile de ajutor cât mai rapid posibil.

„Victimele violenţei trebuie să ştie că poliţia va fi acolo pentru ele”, a spus Yvette Cooper, citată în comunicat.

„Eşecul de a înţelege gravitatea violenţei domestice costă vieţi omeneşti şi deja s-au pierdut mult prea multe vieţi”, a continuat ea.

Ministerul de Interne a promis, de asemenea, implementarea de noi măsuri de protecţie pentru a împiedica autorii violenţei domestice să se poată apropia de victimele lor.

„Deşi susţinem în linii mari seria de măsuri anunţate de Ministerul de Interne (…), avem nevoie de mult mai multe detalii despre modul în care vor fi implementate aceste planuri şi despre modul în care personalul va fi recrutat, controlat şi mai ales instruit”, a declarat asociaţia de ajutorare a victimelor Refuge.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Jens Stoltenberg îl calcă pe bătături pe Putin: ‘Cu cât dăm mai multe arme Ucrainei, cu atât mai repede va veni pacea’

Datoria publică a Marii Britanii atinge 100% din PIB pentru prima dată în istoria recentă