Fechet, după dezvăluirile lui Ponta privind inundarea satelor româneşti: În ceea ce priveşte Dunărea, există o comisie mixtă româno-sârbă / În măsura în care vom identifica informaţii relevante în minister, le putem pune la dispoziţia mass-media

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat joi, după dezvăluirile lui Victor Ponta privind decizia de inundare a satelor româneşti în 2014, pentru a evita o inundare a Belgradului, că în măsura în care vor identifica informaţii relevante în minister în legătură cu acest subiect, le vor pune la dispoziţie a mass-media. El a precizat că în ceea ce priveşte Dunărea, există o comisie mixtă româno-sârbă, care decide în astfel de situaţii.

”Există o procedură specifică şi în ceea ce priveşte Dunărea există o comisie mixtă româno-sârbă, care decide în astfel de situaţii. Nu pot detalia în legătură cu deciziile luate la nivelul Guvernului României, la nivelul acelei comisii sau la nivelul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, în anul 2014, pentru că nu am aceste informaţii. Am citit şi eu ştirile din spaţiul public, potrivit cărora primul ministru de la acea vreme ar fi luat nişte decizii, în detrimentul comunităţilor din România, în detrimentul localităţilor ce au fost inundate, însă în măsura în care vom identifica informaţii relevante în minister în legătură cu acest subiect, bineînţeles că le putem pune la dispoziţie a mass-media”, a spus Mircea Fechet într-o conferinţă de presă.

Întrebat cu cine se consultă premierul, când se iau astfel de decizii, Fechet a arătat că, în legătură cu inundaţiile recente pe care le-am trăit cu toţii în România, a avut mai multe întâlniri cu prim-ministrul, şi parte din aceste întâlniri au fost chiar la guvern, împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Administraţia Naţională a Apelor Române, Administraţia Naţională de Meteorologie, coordonate de primul ministru.

”Nu pot să vă răspund în legătură cu deciziile luate de fostul prim-ministru Ponta în anul 2014, în afară de ceea ce am citit în presă”, a mai spus el.

Despre despăgubirea celor afectaţi, Mircea Fechet a arătat că întotdeauna, persoanele afectate de inundaţii sunt despăgubite de către statul român, într-un cuantum stabilit de nişte comisii locale de evaluare, aşa cum s-a întâmplat în judeţul Galaţi, în judeţul Vaslui sau în judeţul Constanţa.

”Bineînţeles că statul român intervine şi ajută acei oameni să o ia de la capăt, practic, pentru că de multe ori rămân fără nimic”, a explicat Mircea Fechet.

Grupul MOL angajează 100 de tineri absolvenţi, inclusiv în România. Se caută oameni pentru biroul din Bucureşti şi la Cluj-Napoca, în departamentele de retail, comercial şi logistică şi financiar

Bărbatul acuzat că a aruncat în latrină bebeluşul concubinei sale a fost instigat chiar de către femeie să comită gestul / Cei doi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv