Federaţia Poloneză de Fotbal a anunţat un ajutor financiar pentru cluburile afectate de inundaţii

Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a anunţat crearea unui fond de peste 450 000 de dolari pentru a ajuta cluburile afectate de inundaţiile grave din Europa Centrală, relatează Reuters.

Cel puţin 24 de persoane au murit din cauza inundaţiilor, dintre care şapte în Polonia, iar Wroclaw, al treilea oraş ca mărime din Polonia, se confruntă cu pagube extinse.

„Împreună cu preşedinţii asociaţiilor de provincie, am decis să donăm 1,75 milioane de zloţi polonezi pentru a ajuta cluburile afectate de inundaţii”, a scris vineri preşedintele PZPN, Cezary Kulesza, pe X.

Clubul de primă ligă Slask Wroclaw a amânat luni meciul de pe teren propriu cu Stal Mielec şi şi-a transformat stadionul într-un loc de colectare a donaţiilor pentru cei afectaţi de inundaţii.

Clubul a lansat, de asemenea, o strângere de fonduri pentru ajutorarea sinistraţilor, în timp ce jucătorii şi antrenorii au vizitat zonele afectate de inundaţii pentru a distribui articole de primă necesitate.

Uniunea Europeană s-a angajat să pună la dispoziţie miliarde de euro pentru a ajuta regiunea, premierul polonez Donald Tusk afirmând că ţara sa ar putea primi 5 miliarde de euro (5,59 miliarde de dolari).

 

Dolj: Trei femei şi un adolescent, reţinuţi după ce au ameninţat angajaţii unui magazin şi pe agentul de pază, pentru a reuşi să fure produse cosmetice

Escrocherie de proporții în București. Cum au fost înșelate 12 companii – prejudiciul cauzat într-un singur an este imens