În vârstă de 69 de ani, fostul angajat al securității comuniste ar putea ajunge deputat în urma redistribuirii. Partidul POT, susținător al lui Călin Georgescu, se află printre cele 7 formațiuni care au trecut pragul electoral și va avea reprezentare în Camera Deputaților și Senat.
Conform documentelor de la CNSAS, în perioada 1985 – 1988, Marian Rizea a lucrat la Securitatea Municipiului Mediaş, iar între anii 1988 – 1989 a activat la Inspectoratul Judeţean Prahova – Serviciul 2A.
Concret, Marian Rizea a fost locotenent major în cadrul Inspectoratului de Securitate Sibiu – Securitatea Municipiul Mediaş, iar în această calitate a participat la acţiunea de urmărire a unui bărbat (M.W.M.), supravegheat deoarece a fost descoperit ascultând emisiunea „Actualitatea Americană” la postul de radio Europa Liberă.
Subordonaţii lui Rizea au primit sarcina să semnaleze orice manifestare a lui M.W.M. şi „dacă face comentarii de natură politică”.
De asemenea, în anul 1987, o persoană de încredere i-a semnalat lui Rizea că şefa Serviciului CTC din cadrul Întreprinderii de Pielărie şi Încălţăminte „8 Mai” a avut în birou „manifestări duşmănoase deosebit de dure la adresa politicii de partid şi de stat şi a înaltelor personalităţi”.
Ca urmare, Marian Rizea a dat dispoziţie ca femeia să fie verificată complex prin-un dosar de urmărire informativă (D.U.I), respectiv „dacă întreţine legături cu cetăţenii străini, modul în care se achită de sarcinile şi răspunderile profesionale, refuzurile de marfă de la partenerii externi.
În urma investigaţiilor, doi colegi ai şefei Serviciului CTC au semnalat securiştilor că femeia „are manifestări duşmănoase la adresa politicii, manifestări exprimate cu multă abilitate şi acoperire”.
În baza acestor probe prezentate în instanţă de CNSAS, Curtea de Apel Bucureşti a decis în octombrie 2015 că Marian Rizea a fost lucrător al Securităţii.