Fosta împărăteasă Michiko a Japoniei a fost externată, după ce a fost operată la picior

Fosta împărăteasă Michiko a Japoniei, în vârstă de 89 de ani, mama actualului împărat Naruhito, a părăsit duminică spitalul în care a fost internată la începutul acestei săptămâni pentru a suporta o intervenţie chirurgicală, potrivit presei nipone, relatează AFP.

Ea a căzut pe 6 octombrie în reşedinţa sa din Tokyo şi a fost internată în ziua următoare după ce medicii au diagnosticat-o cu o fractură la nivelul femurului drept, scrie agerpres.ro.

Reprezentanţii Agenţiei Casei Imperiale nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestor informaţii pentru a face declaraţii despre starea de sănătate a fostei împărătese, însă unul dintre acei reprezentanţi a declarat în urmă cu câteva zile pentru AFP că intervenţia chirurgicală a fost reuşită.

De-a lungul domniei lor, fostul împărat Akihito şi fosta împărăteasă Michiko – care va împlini 90 de ani pe 20 octombrie – au contribuit la modernizarea unei monarhii japoneze ancorate în tradiţie, printr-o mai mare apropiere de supuşii lor, o decizie care a ajutat cuplul imperial să devină foarte popular.

Născută în 1934 la Tokyo, Michiko a fost prima femeie din popor care s-a căsătorit cu un moştenitor al tronului imperial al Japoniei. Cei doi s-au cunoscut în timpul unui turneu de tenis şi s-au căsătorit în 1959 în cadrul unei ceremonii intens mediatizate.

Fosta împărăteasă l-a născut în 1960 pe actualul împărat Naruhito, apoi pe al doilea fiu al fostului cuplu imperial, prinţul Akishino, care a venit pe lume în 1965.

În 2019, Akihito a devenit, la vârsta de 85 de ani, primul împărat al Japoniei care a abdicat în ultimii 200 de ani în cadrul celei mai vechi monarhii din lume.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Marea Britanie lansează o strategie industrială ambițioasă: Opt sectoare cheie pentru creștere rapidă

Campioana Florida Panthers a fost surclasată de Buffalo Sabres, în NHL