Fotbal: Real Madrid a demarat demersurile pentru aducerea antrenorului Xabi Alonso în iunie (presă)

Conducerea clubului spaniol de fotbal Real Madrid intenţionează să renunţe la serviciile antrenorului Carlo Ancelotti la finalul acestui sezon, cu un an înainte de expirarea contractului acestuia, demarând deja negocierile cu Xabi Alonso, actualul tehnician al formaţiei germane Bayer Leverkusen, scrie cotidianul catalan Sport.

Preşedintele clubului madrilen, Florentino Perez, este „foarte furios” după umilinţa suferită de Real pe teren propriu în faţa rivalilor de la FC Barcelona (scor 0-4), duminică seara, şi consideră că „gestionarea acestui sezon este dezastruoasă şi compromite lupta pentru trofee”, conform sursei citate.

După câştigarea Ligii Campionilor şi a titlului în Primera Division în sezonul trecut, Real Madrid i-a prelungi contractul lui Ancelotti până în 2026, deşi „au existat îndoieli din cauza vârstei italianului”. „Însă antrenorul a afirmat că are puterea să continue şi, cel mai important, a dat undă verde recrutării lui Mbappe, asigurând că echipa va fi invincibilă odată cu venirea francezului. Nu a fost îngrijorat de plecarea lui Kroos, considerând că are o echipă echilibrată. Dar realitatea este că nu a găsit cheia”, subliniază ziarul iberic.

Acum însă, după un început de sezon sub aşteptări, „Florentino a dat ordin ca Real să înceapă să devanseze sosirea lui Xabi Alonso pentru sezonul viitor, pentru că este clar că ciclul cu Carlo Ancelotti ar putea fi epuizat”, notează Sport, care adaugă că „există o dezamăgire cu privire la modul în care a fost gestionat sezonul după sosirea lui Mbappe”.

Xabi Alonso (42 ani), fost mijlocaş la Real Madrid, a trăit un sezon 2023-2024 de vis la Bayer Leverkusen, cu care a câştigat campionatul şi Cupa Germaniei, fără să piardă niciun meci, ajungând totodată în finala Europa League. Graţie acestor performanţe, tehnicianul spaniol a intrat în vizorul multor cluburi europene de top, fiind dorit în această vară şi de FC Liverpool pentru înlocuirea lui Juergen Klopp.

Alonso a decis să rămână însă cel puţin încă un sezon pe BayArena, pentru a-şi continua munca alături de „farmacişti”, însă are o clauză în contractul său cu Leverkusen, care îi permite să plece începând cu luna iunie, iar Real Madrid vrea să profite de acest lucru, mai scrie Sport.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Iaşi: Bărbat de 47 de ani, împuşcat la o partidă de vânătoare în Miroslava

Autocamion cu numere false de înmatriculare, găsit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa / Autovehiculul era căutat de autorităţile din Polonia pentru a fi confiscat / Poliţiştii au mai găsit şi o maşină căutată de autorităţile germane – FOTO