FOTO Alunecare de teren în apropiere de Ciudad de Mexico: Nouă persoane și-au pierdut viața

<div class=""

„Până în prezent, am recuperat nouă corpuri neînsufleţite şi trei persoane au fost salvate”, a anunţat Coordonarea Naţională a Protecţiei Civile (CNPC).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tragedia a afectat o comunitate din municipalitatea Jilotzingo, situată în statul Mexico, la periferia capitalei acestei ţări.

Sâmbătă, salvatorii au anunţat moartea unui bebeluş de trei luni. Protecţia Civilă nu a precizat dacă acesta a fost inclus în bilanţul celor nouă corpuri recuperate.

În total, 132 de persoane au fost relocate în adăposturi temporare, potrivit autorităţilor federale şi locale. Aproape 600 de soldaţi şi angajaţi ai unor agenţii de salvare participă la operaţiuni.

Alunecările de teren sunt frecvente în Mexic în timpul sezonului ploios şi al uraganelor, care durează, de obicei, de la jumătatea lunii mai până la jumătatea lunii octombrie.

Mexicul se află, de asemenea, într-o zonă seismică. La fel ca în fiecare an, autorităţile mexicane vor organiza un exerciţiu la nivel naţional de pregătire a populaţiei pentru cutremur în cursul zilei de joi, data la care vor fi comemorate victimele seismului cu magnitudinea 8,1 din 19 septembrie 1985, care a ucis mii de oameni şi a distrus o parte din capitala ţării.

Sărbătorile zilei din 17 septembrie 2024 – Sf. Ier. Dionisie, episcopul Cetăţii Albe – Ismail; Sf. Mc. Sofia (Înţelepciunea) şi fiicele ei

Donald Trump cere mai multă securitate după a doua tentativă de asasinat