FOTO Sculpturile lui Lalanne, vândute pentru aproape 60 milioane de dolari la casa Christie’s în New York

Sculptorul François-Xavier Lalanne a realizat vânzări record de 59 milioane de dolari la o licitație organizată de Christie’s în New York, unde au fost expuse 70 de lucrări de bronz și piatră reprezentând animale, inclusiv o ursoaică gigant, un iepure cu aripi și un rinocer. Licitația a avut loc joi seara și a depășit așteptările, estimările inițiale fiind între 16 și 23 milioane de dolari.

content-image

Printre lucrările celebre s-au numărat sculptura „Tres Grand Ours” (2009), care s-a vândut pentru 6,1 milioane de dolari, și centaurul din bronz patinat „Tres Grand Centaure” (2001), vândut pentru 7,5 milioane de dolari. Lucrările au fost create de Lalanne și soția sa, Claude.

content-image

Licitația a durat patru ore și a fost marcată de o competiție acerbă între licitatori, 97% dintre lucruri depășind estimările de vânzare. Mai bine de 50% dintre cumpărători sunt din America, 15% din Asia și 30% din Europa.

Daphne Riou, expertă de la Christie’s, a descris lucrările lui Lalanne ca fiind pline de umor și având o puternică legătură cu natura, situându-se la intersecția dintre artă și design.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cum a cucerit cultura sud-coreeană întreaga planetă

Iranul a găsit cadavrul generalului Abbas Nilforoushan, unul dintre comandanţii Forţei Qods, ucis de Israel în asasinarea lui Hassan Nasrallah, anunţă Gardienii Revoluţiei