FOTO Se deschide primul laborator pentru co-creearea de carne hibridă din România

Această inițiativă face parte din proiectul EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, care vizează îmbunătățirea interacțiunii dintre consumatori și industria alimentară. Laboratorul Consumatorului reprezintă un spațiu inovator creat pentru a facilita colaborarea între cercetători, antreprenori și consumatori, conform Ziua de Vest.

Scopul acestuia este de a implica direct consumatorii în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibrid, prin facilitarea feedback-ului și a ideilor din partea celor care le vor consuma.

„Prin intermediul laboratorului, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară. Colaborarea cu The Family Butchers SRL este esențială pentru a traduce ideile formulate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor”, este mesajul specialiștilor din echipa de implementare a proiectului.

Proiectul EIT Food RIS își propune să stimuleze dezvoltarea unei economii alimentare inovatoare și sustenabile, prin implicarea activă a consumatorilor în procesul de co-creație. Laboratorul Consumatorului are ca obiectiv nu doar dezvoltarea de produse alimentare inovatoare, ci și educarea consumatorilor cu privire la beneficiile consumului de carne hibrid și la sustenabilitatea acestui model de producție – susțin cercetătorii din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat de către toți șoferii din România

Raphael Varane își anunță retragerea din fotbal la 31 de ani