Furtuna tropicală Trami se îndreaptă spre Filipine / Şcolile sunt închise

Filipine a suspendat activitatea guvernamentală şi a închis şcolile în timp ce furtuna tropicală Trami se apropie de coasta de est a ţării, preşedintele Ferdinand Marcos Jr. ordonând miercuri echipelor de intervenţie să se pregătească înainte de intrarea acesteia pe uscat, a transmis Reuters.

Potrivit meteorologilor, centrul lui Trami a fost estimat ultima dată la 200 km (124 mile) de oraşul estic Casiguran din provincia Aurora. Se preconizează că furtuna va ajunge pe uscat între miercuri seară şi joi dimineaţa devreme.

Marcos a ordonat agenţiilor guvernamentale să monitorizeze îndeaproape volumul precipitaţiilor din următoarele zile, să prepoziţioneze resursele guvernamentale şi să anticipeze nevoile populaţiei.

”Mă tem că ce este mai rău trebuie să vină. Să ne pregătim cu toţii”, a declarat Marcos în cadrul unei şedinţe de informare privind situaţia.

”Volumele de apă sunt fără precedent. Ar trebui să monitorizăm îndeaproape acest lucru””, a adăugat preşedintele.

Înainte de sosirea furtunii, Trami a adus marţi ploi abundente în regiunea centrală Bicol, forţând locuitorii să îşi părăsească casele în timp ce apele ajungeau până la acoperişurile caselor de tip bungalow. Râurile s-au revărsat şi au declanşat inundaţii rapide, a declarat un oficial responsabil cu dezastrele.

”În doar 24 de ore, au căzut precipitaţii cât în aproape două luni”, a declarat prin telefon Cedric Daep, şeful pentru dezastre al provinciei Albay.

Biroul de apărare civilă a declarat că cel puţin o persoană a fost declarată moartă în oraşul Palanas din provincia Masbate, după ce a fost lovită de o creangă care a căzut. Alte cinci persoane au fost rănite şi şapte au fost date dispărute.

Meteorologii au avertizat cu privire la vânturi puternice, ploi abundente şi valuri de furtună în oraşele de coastă din calea taifunului.

Furtuna, care s-a manifestat cu rafale de vânt de 85 km/h (53 mph), a suspendat, de asemenea, activitatea guvernului şi a şcolilor pe insula principală Luzon.

Banca centrală filipineză a suspendat miercuri tranzacţiile valutare şi operaţiunile monetare pentru întreaga zi. Tranzacţiile bursiere au funcţionat în mod normal.

Agenţiile implicate în răspunsul la dezastre şi serviciile vitale au rămas deschise, a declarat biroul preşedintelui.

 

Informație explozivă din interiorul Secret Service: ceva dramatic se poate întâmpla în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile

Amazon stabileşte planuri de preţuri ultra-scăzute pentru noul său magazin online care rivalizează cu Temu