Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR: Viziunea prezidențiabilei Elena Lasconi cu privire la românii care au plecat în diaspora: sunt trădători!

<div class=""

Preconcepția Elenei Lasconi cu privire la faptul că “e simplu să-ți iei un bilet și să pleci” denotă o lipsă totală de empatie față de românii care au fost nevoiți să ia această decizie. Totodată, candidata USR nu face decât să perpetueze un stereotip toxic despre românii care au ales să plece în străinătate pentru un trai mai bun. Să-i acuzi pe cei care au fost forțați de circumstanțe să părăsească România de trădare este o insultă la adresa milioanelor de români care au sacrificat enorm pentru familiile lor și pentru a asigura un viitor decent celor dragi.

Românii din diaspora nu au plecat din egoism, ci pentru că guvernările succesive PSD și PNL, inclusiv cele pe care USR-ul le critică, i-au lăsat fără alternative, fără locuri de muncă decente, fără un viitor în propria țară. În loc să-și părăsească locuințele și să lase în urmă familii, mulți dintre ei ar fi preferat să rămână dacă ar fi avut o șansă reală la un trai decent. Faptul că doamna Lasconi nu poate înțelege acest aspect sau, și mai grav, alege să-i condamne, arată cât de ruptă este de realitatea românilor pe care pretinde că îi reprezintă.

USR, un partid care s-a prezentat inițial ca apărător al românilor de pretutindeni, care a câștigat foarte multe procente la alegerile parlamentare din 2016 și 2020 tocmai din diaspora, pare acum să continue aceeași linie de deziluzie politică pe care au mers și partidele vechi, precum PSD și PNL. De fapt, declarațiile Elenei Lasconi se aliniază perfect cu atitudinea acelorași forțe politice care au împins, de-a lungul anilor, milioane de români să-și părăsească țara, în căutarea unui trai mai bun.

Este cinic din partea doamnei Lasconi, candidat la prezidențiale, că a ajuns să îi condamne tocmai pe cei care au ținut economia României în viață. Românii din diaspora contribuie anual cu miliarde de euro la PIB-ul țării, prin banii trimiși familiilor și investițiile realizate acasă. Ei nu sunt trădători, ci eroi tăcuți care continuă să susțină România de la distanță.

Ce a făcut USR pentru diaspora? Ce soluții a oferit acest partid pentru a-i aduce pe românii plecați înapoi acasă?

Până acum, USR nu a reușit să vină cu soluții concrete pentru a crea locuri de muncă bine plătite, nu a reformat sistemul de educație sau sănătate, acestea fiind principalele aspecte care i-ar putea determina pe români să se întoarcă. În schimb, au dat tunuri de miliarde de euro din vaccinuri. Acestea sunt lucruri la care Lasconi și USR ar trebui să răspundă, în loc să arunce acuzații jignitoare.

Românii din afara granițelor merită mai mult decât niște profitori electorali care îi consideră trădători pe cei care au făcut sacrificii imense pentru familiile lor și pentru România”, spune Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR.

Percheziţii la două case de licitaţie din Bucureşti suspectate că ar fi scos la vânzare tablouri de Alma Redlinger falsificate

Elena Lasconi îi acuză pe românii plecați în străinătate de TRĂDARE de țară