Germania are 1.000 de conducte în depozit, suficient pentru a repara complet rețelele Nord Stream 1 și Nord Stream 2

Acest lucru a fost raportat de ziarul Ostsee Zeitung, citând surse.

Conform publicației:

• Conductele sunt depozitate într-un depozit de pe terenul parcului industrial din municipiul Lubmin – aici se conectează conductele subacvatice la sistemul de gazoducte terestre din Germania;

• aceste stocuri [de depozit] au un cost ridicat;

• această cantitate de țevi ar trebui să fie aproximativ suficientă pentru zonele deteriorate;

• reparațiile, dacă sunt disponibile materialele necesare, vor fi „relativ ușor din punct de vedere tehnic”.

Avocatul G.-P. Huber al lui Nord Stream a confirmat că conductele aparțin operatorilor Nord Stream.

Situația este complicată de faptul că o instanță din Elveția analizează un caz privind datoria Nord Stream 2 față de micii creditori.

Instanța a prelungit până la 9 mai 2025 termenul în care societatea poate ajunge la o înțelegere cu creditorii, în caz contrar putând fi declarată falimentară.

În acest caz, cele aproximativ 500 de țevi pe care le deține ar putea fi vândute la licitație; conductele operatorului Nord Stream 1 nu vor fi afectate de acest proces.

Sursele publicației estimează costul total a 1.000 de țevi la aproximativ 25 de milioane de euro.

• amplasat de-a lungul fundului Mării Baltice, conectând direct stația de compresoare Slavyanskaya (CS) din districtul Kingisepp din regiunea Leningrad și terminalul de recepție din orașul Lubmin din statul Mecklenburg-Vorpommern de pe coasta baltică a Germaniei,

• lungimea fiecăreia dintre cele 2 conducte de gaze este de aproximativ 1230 km,

• capacitate totală de producție – 55 miliarde m3/an de gaz,

• nu se pune in functiune,

• Operatorul Nord Stream 2 AG și M. Warnig se află sub sancțiunile SUA,

• avariat în explozii din 26 septembrie 2022, dar o linie a rămas operațională.

Construcția gazoductului Nord Stream 2 a început pe 24 iulie 2018, dar a fost oprită pe 20 decembrie 2019. după introducerea de către președintele american D. Trump a sancțiunilor împotriva companiilor de pozare a conductelor.

Lucrările de construcție au fost reluate de flota rusă de instalare a conductelor, iar conducta de gaz a fost finalizată în totalitate pe 29 decembrie 2021.

Certificarea gazoductului nu a fost finalizată din cauza întârzierilor Germaniei în proces.

Pe 22 februarie 2022, cancelarul german Otto Scholz a instruit Ministerul German al Economiei să retragă raportul cu o analiză a securității energetice de la Agenția Federală de Rețea, organismul responsabil cu certificarea operatorului gazoductului Nord Stream 2, iar a doua zi Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG.

La 26 septembrie 2022, exploziile au avut loc pe gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2 în apropiere de insula daneză Bornholm, avariand ambele linii ale conductei de gaz Nord Stream 1 și una (linia A) a gazoductului Nord Stream 2.

Linia B a gazoductului Nord Stream 2 și-a menținut presiunea și, potențial, rămâne operațională, deși nu a fost anunțată nicio concluzie finală în această privință.

După multe deliberări, Agenția Daneză pentru Energie (DEA) a dat în sfârșit undă verde Nord Stream 2 AG pentru a efectua lucrări de conservare a liniei A deteriorate a gazoductului Nord Stream 2 la sud de Bornholm.

Se așteaptă ca Nord Stream 2 AG să efectueze blocarea conductei între 1 aprilie și 30 septembrie 2025.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Finala Cupei Spaniei sub presiune: Arbitrii denunţă atacurile şi ameninţările

Surpriză în topul economiilor mondiale: Statul american care a detronat Japonia – La ce PIB a ajuns