Gorghiu, în vizită la Chişinău; plan comun de acţiuni în domeniul Justiţiei cu Republica Moldova

 

„O zi la Chişinău. Un oraş cu aer european! Am semnat astăzi (joi – n.r.) alături de Veronica Mihailov-Moraru, Planul comun de acţiuni în domeniul justiţiei al ministerelor noastre pentru perioada 2025 – 2027. Prioritatea pentru următorii 3 ani este acordarea sprijinului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Racordarea legislaţiei din Republica Moldova la acquis-ul UE este focusul noului plan. Trimitem inclusiv experţi pentru a ajuta cu orice problemă punctuală”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ea a precizat că joi a apărut la Chişinău şi noua ediţie a Codexului Constituţional.

„Tot astăzi (joi – n.r.) a apărut noua ediţie a Codexului Constituţional, volum în limba română care conţine constituţiile tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, Republicii Moldova, Regatului Unit şi al Irlandei de Nord. Specialişti precum Ştefan Deaconu, Elena Simina Tănăsescu, Robert Cazanciuc, Silviu Gabriel Barbu, Domnica Manole sau Ioan Muraru au lucrat la acest volum. Este online pe site-ul Institutului pentru Politici şi Reforme Europene din Republica Moldova, ipre.md. În curând, va fi disponibil şi pe site-ul Ministerului Justiţiei din România”, a arătat ministrul Justiţiei.

Discuţiile celor doi miniştri au vizat şi cooperarea în domeniul administrării bunurilor provenite din infracţiuni.

„Republica Moldova transmite un număr important de cereri către Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate din România. Anul trecut am identificat 100 de autovehicule, 49 de conturi bancare, 2.597 de bunuri imobile”, a explicat Alina Gorghiu.

Ea a informat că a avut întâlniri şi cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova, Sergiu Caraman, cu preşedinta interimară a Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova, Stela Procopciuc, şi cu procurorul general al Republicii Moldova, Ion Munteanu.

„Sunt absolut convinsă că referendumul de la finalul săptămânii va atrage mulţi cetăţeni la vot. Va fi o decizie asumată a cetăţenilor, pentru viitor”, a transmis Alina Gorghiu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

S-au terminat perchezițiile în cabinetul lui Nelu Tătaru: Avocatul medicului susţine că nu s-a găsit nimic în cabinetul acestuia la percheziţia DNA

FOTO Au fost găsiți copiii milionarului Adrian Marțian