Greblă: De vreo 15-20 de ani am constatat că fair-play-ul electoral a cam dispărut din peisajul politic/ Acel competitor care a pierdut invocă faptul că s-au furat voturile/ Nu am găsit niciun vot furat pe undeva

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, afirmă că, ”în România sau în oricare parte a lumii, de vreo 15-20 de ani” a constatat că ”fair-play-ul electoral a cam dispărut din peisajul politic mondial”, iar partidele care pierd alegerile sau nu obţin scorul electoral pe care şi l-au propus susţin că ”s-au furat voturile”. ”Nu am găsit niciun vot furat pe undeva”, susţine Ton Greblă, în acest context.

”Indiferent cât de bine va fi organizat un tur de scrutin, în România sau în oricare parte a lumii, de vreo 15-20 de ani am constatat că fair-play-ul electoral a cam dispărut din peisajul politic mondial, nu numai la noi. Ţin minte, în tinereţea mea, primul lucru după ce erau prezentate exit-poll-urile, ieşea şeful Opoziţiei, cel care pierduse alegerile, felicita învingătorul, zicea ceva despre măsurile pe care le ia cu propriul partid care a pierdut alegerile. Acum, de foarte multe ori se întâmplă, repet, nu numai în România, ci în aproape toată lumea, ca acel competitor care a pierdut alegerile sau nu a obţinut scorul pe care şi l-a propus, să invoce faptul că s-au furat voturile”, a declarat Toni Greblă, joi, într-o conferinţă de presă. 

 
El a adăugat că nu a găsit nicăieri ”voturi furate”.

 
”Nu am găsit niciun vot furat pe undeva. E o exprimare probabil nefericită, dar e expresia uzuală, s-au furat voturile. Votul nu are cum să fie furat, el este înscris, ştampila aia reprezintă votul şi exprimarea votului pentru alegător, nu poate fi furat de acolo”, a spus Toni Greblă.

Un post TV emite de la Moscova doar pentru Moldova și Transnistria. Prezentatorii sunt cetățeni moldoveni

Schimbări importante în transportul public pentru Zilele Bucureștiului: trasee și program ajustat