Guvern: Bugetul Ministerului Mediului – suplimentat cu 250 milioane lei

Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu 250 milioane lei a bugetului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru îndeplinirea obligaţiilor stabilite în Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Potrivit unui comunicat de presă, hotărârea aprobată în acest sens prevede că alocarea acestei sume se va face din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

„Se suplimentează cu suma de 250 milioane lei bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pe anul 2024, pentru îndeplinirea obligaţiilor stabilite prin contractele/ordinele de finanţare din cadrul PNRR şi pentru asigurarea respectării graficului de implementare stabilit în aceste contracte, respectiv pentru a putea asigura plata cererilor de transfer”, precizează Guvernul.

Aceşti bani reprezintă credite bugetare, iar sumele rămase neutilizate se vot restitui la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, până la finalul anului 2024, mai arată sursa citată.

„Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor are un rol esenţial în realizarea proiectelor din PNRR, asigurând dezvoltarea şi implementarea strategiilor naţionale de mediu şi sustenabilitate. Ministerul este coordonator pentru reformele şi investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în domeniile de competenţă, respectiv: managementul apei, păduri şi protecţia biodiversităţii, managementul deşeurilor”, menţionează Executivul. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO A aruncat în haos tot orașul, după ce și-a parcat mașina pe linia de tramvai: ‘A venit în pijamale și râdea’

Guvern: Bugetul Fondului de Asigurări de Sănătate, suplimentat cu peste 612 milioane lei