Guvernul Ciolacu o ‘recuperează’ pe Corina Crețu – Fostul comisar europeana ajuns într-o funcție cheie

Într-o declarație pentru Economedia, Corina Crețu a exprimat dorința de a contribui la modernizarea României, invocând vasta sa experiență acumulată în funcțiile ocupate la Bruxelles.

„Mi-am afirmat disponibilitatea încă de când am plecat din Parlamentul European de a-mi pune toată experiența și cunoștințele în efortul de modernizare a României,” a declarat Crețu. Aceasta a subliniat importanța cunoștințelor acumulate pe parcursul celor 16 ani la Bruxelles, dintre care cinci ani ca și comisar european, când a coordonat rezolvarea unor probleme similare în mai multe state membre ale Uniunii Europene.

Numirea sa vine după ce fostul președinte al AMEPIP, Mihai Precup, a demisionat în luna iulie. Demisia lui Precup a fost declanșată de dezvăluirile care au arătat că acesta nu îndeplinea criteriile de experiență cerute pentru postul de președinte al agenției. După plecarea lui Precup, ceilalți doi vicepreședinți, Ciprian Hodja și Victor Moraru, și-au depus, de asemenea, demisiile, dar au rămas interimari până la finalizarea selecției pentru noile poziții de conducere.

Atât Hodja, cât și Moraru, au fost în centrul unor controverse. Ciprian Hodja nu îndeplinea cerințele de experiență necesare pentru a ocupa funcția de vicepreședinte, în timp ce Victor Moraru a fost suspectat de incompatibilitate și conflict de interese.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Franţa este deschisă pentru o invitare imediată a Ucrainei în NATO, dar spune că sunt necesare mai multe discuţii

Adrian Marțian, adus în fața judecătorilor: Milionarul spune că a plătit răscumpărare pentru a-și recupera copiii