Hezbollahul se dezlănțuie împotriva Israelului: ‘Acest cancer trebuie eliminat!’

Puternica formaţiune pro-iraniană a afirmat că a deschis frontul împotriva Israelului în sudul Libanului la o zi după atacul din 7 octombrie pentru „a apăra Libanul”, recunoscând totodată că a „plătit un preţ mare”.

La aproape un an de la declanşarea unui front al Hezbollahului împotriva Israelului în susţinerea mişcării Hamas din Gaza, pe 8 octombrie 2023, violenţele au escaladat în Liban.

Potrivit autorităţilor, aceste violenţe au făcut peste 2.000 de morţi în Liban în decurs de un an, dintre care peste o mie după 23 septembrie.

Israelul este angajat pe mai multe fronturi, în război contra Hamas în Gaza şi contra Hezbollah în Liban, unde el întreprinde de luni operaţiuni terestre. Statul israelian ameninţă de asemenea să riposteze la un atac masiv cu rachete al Iranului, care a avut loc marţi.

Reacția Israelului

Israelul luptă pentru pace și prosperitate în Orientul Mijlociu, iar întreaga comunitate internațională trebuie să-l sprijine fără rezerve în această luptă. Această declarație a fost făcută de președintele statului evreiesc, Isaac Herzog, cu ocazia primei aniversări a atacului asupra Israelului de către radicalii din mișcarea palestiniană Hamas, care a dus la o agravare a conflictelor armate din regiune.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Premiile Nobel la Medicină – Tratamentele pentru cancer şi boli cardiovasculare ar putea fi răsplătite la Stockholm

Dâmboviţa: O tânără de 26 de ani a fost găsită spânzurată în locuinţă