Hunedoara: Poliţiştii continuă căutările în cazul celor trei copii dispăruţi; verificări se fac şi în judeţele învecinate

Poliţiştii din judeţul Hunedoara continuă, miercuri, căutările în cazul celor trei copii din satul Sântandrei, oraşul Simeria, care au fost daţi dispăruţi luni după-amiază şi operaţiunile au fost extinse în judeţele învecinate, minorii fiind daţi în urmărire naţională.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

„În legătură cu dispariţia acelor trei minori de pe raza localităţii Simeria, poliţiştii, la momentul actual, desfăşoară ample activităţi investigative şi de căutare pentru localizarea acestora. Au fost constituite mai multe echipe de căutare la faţa locului şi au fost alertate toate structurile operative din judeţ, fiind luate măsuri pentru extinderea verificărilor şi în judeţele limitrofe. Încă de la data semnalării dispariţiei acestora, cei trei minori au fost daţi în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Poliţiştii continuă investigaţiile pentru stabilirea tuturor circumstanţelor dispariţiei celor trei copii sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

„Facem încă o dată un apel la toţi cetăţenii care deţin informaţii ce ar putea ajuta la găsirea celor trei minori să contacteze de urgenţă Poliţia la numărul unic 112. Vă asigurăm că vom folosi toate resursele disponibile pentru a-i găsi cât mai curând pe cei trei micuţi şi a garanta siguranţa acestora”, a afirmat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Cei trei fraţi din satul Sântandrei, două fetiţe şi un băieţel, cu vârstele de 7, 9 şi 11 ani, au fost daţi dispăruţi luni după-amiază, după ce tatăl lor a fost anunţat de bona minorilor că aceştia sunt de negăsit.

Activităţile de căutare în teren ale poliţiştilor sunt sprijinite de jandarmi şi personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi de un câine de urmă.

Marţi după-amiază, în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care copiii susţin că doresc să stea cu tatăl lor, filmuleţul fiind analizat de către poliţişti pentru a se stabili veridicitatea acestuia şi dacă sunt elemente care pot ajuta la identificarea celor trei minori. AGERPRES/(A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Parlamentare2024/Botoşani: PNL a depus candidaturile pentru parlamentare; toţi liberalii au mers la Biroul Electoral îmbrăcaţi în negru

Gorj: Amenzi de peste 170.000 de lei, aplicate de poliţişti într-o acţiune în sistem integrat