Iaşi – Peste 50.000 de pelerini aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Pantelimon, rândul întinzându-se pe o distanţă de peste şase kilometri – FOTO

Numărul pelerinilor veniţi la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva şi ale Sfântului Pantelimon a crescut în ultimele 24 de ore, astfel că sâmbătă la prânz aşteptau la rând aproximativ 51.000 de persoane.

Rândul măsoară peste şase kilometri, iar zona închisă circulaţiei a fost extinsă pentru a permite parcarea autocarelor. Sunt grupuri de credincioşi care au ajuns la Iaşi din toată ţara.

În total, de la începerea pelerinajului religios de la Iaşi aproape 120.000 de oameni au trecut pe la racla cu sfintele moaşte aşezată într-un baldachin în curtea Catedralei Mitropolitane.
Sute de voluntari au oferit ceai pelerinilor pe parcusul nopţii, când a plouat la Iaşi, iar temperaturile au scăzut faţă de zilele precedente.

Vineri seară a avut loc tradiţionala procesiune „Calea Sfinţilor”, racla cu sfintele moaşte fiind purtată pe umeri de către preoţi pe străzile din centrul Iaşiului. Potrivit organizatorilor la acest eveniment au participat aproape 30.000 de oameni. La procesiune au participat 50 de preoţi, printre care şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.
Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei până pe 15 octombrie, după care va fi reintrodusă în lăcaşul de cult.
Pe 14 octombrie 2024, va avea loc slujba Sfintei Liturghii care va fi săvârşită pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.

USR – Guvernul Ciolacu foloseşte banii publici ca pe o puşculiţă personală

VIDEO Interviu cu Ligia Deca: ‘Avem prea puțini tineri care termină o facultate’/ ‘Însănătoșirea sistemului universitar cred că s-a întâmplat deja de ani buni’