IGSU: O persoană este în continuare căutată, în urma inundaţiilor din localitatea Costache Negri

O persoană este căutată în continuare de autorităţi, în urma inundaţiilor ce au afectat localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi, a informat, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat IGSU transmis AGERPRES, urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 21 localităţi din patru judeţe (Iaşi, Galaţi, Timiş şi Vaslui), unde se efectuează misiuni de recunoaştere şi identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin, concomitent cu evacuarea apei, curăţarea gospodăriilor afectate şi degajarea căilor de acces în locuinţe şi a autoturismelor surprinse de viitură.

Totodată, sursa citată precizează că în două localităţi din judeţul Iaşi se intervine pentru evacuarea apei din două case, opt curţi, o parcare, un pasaj rutier, fiind afectate două autoturisme.

„Pe parcursul zilei de duminică, un număr de 34 persoane au fost salvate/evacuate din 4 localităţi (Pechea, Slobozia Conachi, Vameş şi Stoicani) din judeţul Galaţi. De asemenea, în cursul zilei de duminică, două persoane au fost găsite decedate pe raza a două localităţi (Slobozia Conachi şi Suhurlui) din judeţul Galaţi, iar o persoană din localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi, este în continuare dată dispărută de la domiciliu”, se menţionează în comunicat.

Tot duminică, s-au efectuat transporturi de materiale şi produse scoase de la rezervele de stat cu ajutorul a 16 autocamioane din dotarea IGSU.

Circulaţia rutieră a fost afectată din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil pe un drum naţional (DN 25/Galaţi) şi pe două drumuri judeţene (DJ 251 şi DJ 253), mai arată Inspectoratul.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 9 localităţi din judeţul Galaţi, însumând un număr de aproximativ 4.205 consumatori finali nealimentaţi, transmite IGSU. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Ligia Deca vizitează școlile inundate din Galați pentru a grăbi reluarea cursurilor

Dolj: Grav accident în localitatea Plopşor – două persoane găsite decedate