Imaginile confirmă: Ucraina a dat Rusiei una dintre cele mai puternice lovituri înregistrate până în prezent, de la începutul războiului

Ministerul britanic al Apărării a făcut această evaluare duminică, citând imagini din satelit care arată consecințele loviturilor asupra a trei depozite de muniții rusești din regiunile Tver și Krasnodar Krai în septembrie.

„Tonajul total de muniție distrus în cele trei situri reprezintă cea mai mare pierdere de muniție furnizată de Rusia și Coreea de Nord în timpul războiului”, a scris ministerul.

Acesta a declarat că loviturile „majore” care s-au succedat la mică distanță au arătat că Rusia încă se luptă cu dronele ucrainene utilizate în operațiuni de atac în adâncime în interiorul Rusiei.

Acest lucru se întâmplă în ciuda desfășurării de către țară a unei structuri robuste de apărare aeriană pe mai multe niveluri, inclusiv avioane de luptă, a adăugat ministerul.

„Este foarte probabil ca acest lucru să forțeze noi dispersări în lanțul logistic rusesc de teama unor lovituri suplimentare, sporind povara asupra unui sistem deja solicitat”, a declarat ministerul.

Ucraina trebuie să se bazeze pe drone și arme cu rază lungă de acțiune de producție internă pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei, deoarece i s-a interzis să folosească rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a ataca ținte strategice din această țară.

Pentagonul a justificat decizia SUA de a nu permite astfel de lovituri la începutul acestei luni, afirmând că 90 % din aeronavele rusești care lansează bombe glide sunt în afara razei de acțiune a ATACMS din Ucraina și menționând potențialul de escaladare a conflictului.

Cu toate acestea, presiunea crește. Luna trecută, Josep Borrell, șeful politicii externe a Uniunii Europene, a declarat că țările UE ar trebui „să ridice restricțiile privind utilizarea armamentului împotriva țintelor militare rusești, în conformitate cu dreptul internațional”.

Mai mulți republicani de top din Camera Reprezentanților au semnat, la 9 septembrie, o scrisoare prin care îl îndeamnă pe președintele Joe Biden să ridice restricțiile rămase asupra sistemelor cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA, inclusiv ATACMS, împotriva țintelor militare „legitime” din interiorul Rusiei.

Săptămâna trecută, Institutul pentru Studiul Războiului a declarat că restricțiile au oferit Rusiei „flexibilitatea” de a evita să-și protejeze spatele și de a strânge provizii pentru a ataca Ucraina la scară largă.

Acesta a afirmat acest lucru în contextul atacurilor reușite ale Ucrainei asupra celor trei depozite de muniție.

Într-o actualizare separată de vineri, ISW a declarat că chiar și un număr mic de lovituri ucrainene eficiente cu rază lungă de acțiune ar putea avea un impact asimetric și ar putea forța forțele ruse să relocheze importante facilități militare și de depozitare mai departe de linia frontului, complicând logistica rusă.

Săptămâna trecută, SUA au anunțat un pachet de ajutor militar în valoare de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina, aceasta fiind cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina, în contextul în care războiul se prelungește.

Între timp, în timp ce Occidentul continuă să izoleze economic Moscova, Rusia și Coreea de Nord dezvoltă legături economice și militare mai puternice.

Analiștii spun că linia de aprovizionare nord-coreeană înseamnă că Rusia își poate susține războiul de uzură în Ucraina într-un viitor previzibil, după cum a relatat anterior BI . În schimb, Coreea de Nord primește tehnologie care să o ajute să progreseze.

Rusia, la rândul său, se bazează acum pe război pentru a-și împiedica economia să se prăbușească. Economiștii spun că războiul cu Ucraina este singurul lucru care împiedică Rusia să intre imediat în recesiune.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Rusia cucerește un oraș strategic în Ucraina: Au ridicat steagul rusesc și controlează zona

A fost destructurată cea mai mare rețea de trafic de migranți din America Centrală. Era compusă din polițiști activi și retrași