Imaginile dezastrului lăsat în urmă de Ciclonul Boris. Oamenii își scot animalele moarte din curți după ce apele au început să se retragă

<div class=""

Primarul localității spunea că 73% dintre locuințe au fost afectate inundații viituri. Astăzi încă mai sunt șase persoane care refuză să părăsească locuințele – ele sunt adăpostite în podurile caselor, iar azi-noapte autoritățile au reușit să ajungă la ele cu bărcile pentru a le da apă potabilă și mâncare.

content-image

De asemenea, autoritățile fac apel către aceste persoane să accepte să părăsească locuințele pentru a fi în afara oricărui pericol.

În acest moment, la Slobozia Conachi se intervine cu echipaje din 17 județe, inclusiv cu motopompe pentru a putea fi scoasă apa din locuințele inundate și să se facă și o evaluare a pagubelor.

Azi-noapte, oamenii au fost nevoiți să doarmă la rude sau în adăposturile organizate de autorități. Astăzi, unii dintre ei s-au întors la locuințe și au încercat să mai salveze ce s-a mai putut.

content-image

„Mă ia groaza ce-i în casă! Am dormit la o vecină, la o prietenă de-a mea. Ce e în casă e dezastru, nenorocire, cu ce putem noi să ne ajutăm acuma, cu ce-i aici la mine… Ciolacu a zis că o să ne ajute, dar cu ce să ne ajute?”, spunea una dintre femeile sinistrate, duminică dimineață, potrivit Antena 3 CNN.

După inundațiile de ieri, disperare și teamă au simțit mii de oameni care s-au temut pentru vieților lor. Cele mai afectate sunt localitățile Cudalbi, Cuza Vodă, Izvoarele și Cuca, unde în 24 de ore au căzut precipitații care au depășit 200 de litri pe metrul pătrat.

content-image

În localitatea Pechea, autoritățile au intervenit pentru evacuarea a 26 de persoane care refuzaseră, la fel ca cele de la Slobozia Conachi, să-și părăsească locuințele.

Între timp, oamenii care au putut să revină la locuințe pentru a vedea dimensiunea dezastrului, au început să-și scoată animalele moarte din curți.

content-image

Zeci de persoane, printre care şi copii, au fost evacuate din locuinţe în urma inundaţiilor produse în judeţul Vaslui, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui precizând că situaţiile cele mai dificile s-au înregistrat în localităţile Murgeni, Gara Banca, Zorleni, Trestiana, Griviţa, Măluşteni, Fălciu, Gara Docăneasa, Vinderei, Lunca Banului, Rânzeşti, Bârlad şi Bogdăneşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, în localitatea Griviţa doi pacienţi au rămas blocaţi în ambulanţe din cauza aluviunilor de pe carosabil, însă şoseaua a fost curăţată, astfel că o femeie însărcinată şi un bărbat cu hipertensiune arterială au ajuns cu bine la spitalul din municipiul Bârlad.

Traficul rutier a fost afectat pe trei drumuri naţionale: DN 24 A, DN 15D şi DN 26.

„Pentru gestionarea situaţiei în mod eficient, în judeţ a fost activată gruparea operativă, concomitent fiind crescută capacitatea operaţională, toate cadrele aflate în ture libere fiind chemate la serviciu.

În sprijinul comunităţilor afectate au acţionat în teren peste 100 de pompieri, precum şi 22 de mijloace de intervenţie. De asemenea, în sprijinul forţelor din teren au acţionat şi încă mai acţionează persoane din cadrul autorităţilor administraţiei locale şi structurilor locale ale instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii în asigurarea răspunsului în cazul producerii unor situaţii deosebite”, a informat, duminică dimineaţa, ISU Vaslui.

La nivelul judeţului Vaslui au fost emise patru mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT.

Un nou studiu de screening ar putea salva mii de persoane de cancerul de prostată

Ciclonul Boris face noi victime: În Bacău, vijelia a doborât un arbore care a căzut peste o mașină a Poliției. Înăuntru se aflau doi agenți