Impozitul progresiv iese din calcul. Explicația lui Marcel Boloș: ‘Se potriveşte doar în perioadele în care statele sunt dezvoltate/ Continuăm cu cota unică’

„Nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv, în continuare rămânem cu cota unică care ştim că a produs mult bine pentru toţi românii, care ştim că încurajează munca şi este în avantajul celor care îşi desfăşoară activitatea în câmpul muncii”, a spus ministrul de Finanţe, după şedinţa de Guvern.

„Noi continuăm cu cota unică, impozitul progresiv se potriveşte doar în perioadele în care statele sunt dezvoltate, au un anumit nivel de dezvoltare şi deocamdată România şi românii au nevoie de această cotă unică pentru a fi sprijiniţi în această perioadă grea pentru ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi”, a precizat el.

Boloş a arătat că „particularităţile pe care le are România, de ţară în curs de dezvoltare, până a ajunge la nivelul de statut de ţară dezvoltată, mai trebuie să ne implementăm bugetele de investiţii pentru politica de coeziune şi pentru ceea ce înseamnă PNRR”.

„E nevoie în continuare să apărăm cota unică, aşa cum este ea acum reglementată de Codul Fiscal”, a mai declarat Marcel Boloş.

Fost preşedinte al clubului Valencia: Eu spun despre Real Madrid că este Realul Imigranţilor / Ce spune Paco Roig despre Vinicius

Marcel Boloș anunță prioritatea zero la rectificare: Bani pentru creșterile salariale ale bugetarilor