Încălţăminte şi jucării contrafăcute, în valoare de 2,1 milioane de lei, confiscate de inspectorii vamali din Constanţa

Inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut aproximativ 270 de perechi de încălţăminte de damă, 3.400 de perechi de papuci de casă şi 2.300 de maşinuţe din metal, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 2,1 milioane de lei, au fost descoperite după un control în mai multe containere sosite din China, aparţinând unor firme din România.

Potrivit Autorităţii Vamale Române, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Direcţia Regională Vamală Bucureşti au controlat mărfurile aflate în mai multe containere sosite din China aparţinând unor societăţi comerciale cu sediul în România.

Astfel, ei au descoperit aproximativ 270 de perechi de încălţăminte de damă, 3.400 de perechi de papuci de casă şi 2.300 de maşinuţe din metal, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internaţional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.100.000 lei.

Autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

BNR: Rezervele valutare au crescut la 65,778 miliarde euro, la finalul lunii septembrie

Eurostat: UE a importat anul trecut 2,7 milioane tone de cafea, în valoare de 10,6 miliarde de euro