India – Anchetă deschisă privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay

Poliţia indiană a demarat o anchetă privind vânzarea pe piaţa neagră a biletelor pentru concertele trupei britanice Coldplay la peste 1.000 de euro, provocând furia multor fani cărora li s-a refuzat intrarea.

Puse în vânzare de portalul indian BookMyShow, biletele pentru cele trei concerte ale grupului programate pentru luna ianuarie în megalopolisul din vestul Indiei s-au epuizat în doar câteva minute.

Fanii care nu s-au numărat printre norocoşi au trecut de la frustrare la furie atunci când şi-au dat seama că biletele vândute cu 6.000 de rupii (65 de euro) pe site erau vândute pe piaţa neagră la preţuri extrem de mari.

„Biletele sunt vândute la preţuri de zece, douăzeci, treizeci de ori mai mari decât cele de pe site”, a declarat pentru AFP Anna Abraham, o studentă în vârstă de 19 ani.

„Nu aş fi mulţumită dacă aş şti că am plătit de treizeci de ori mai mult faţă de preţul cu care l-aş fi putut cumpăra”, a adăugat ea.

Potrivit presei locale, directorul general al BookMyShow a fost interogat de poliţie luni, după ce a fost lansată o anchetă pentru fraudă.

Un avocat din Mumbai, Amit Vyas, a declarat presei locale că a depus o plângere, acuzând site-ul online că lucrează cu dealeri de pe piaţa neagră pentru a-şi spori veniturile.

„Am verificat la o sută de prieteni de-ai mei, niciunul dintre ei nu a reuşit să obţină un bilet”, a declarat el pentru Indian Express. „Am decis să mă adresez poliţiei”.

Retailerul online a emis o declaraţie în care asigură că nu are „nicio legătură” cu revânzătorii neautorizaţi. „Revânzarea pe piaţa neagră este pedepsită de legislaţia indiană, iar BookMyShow se opune acesteia”.

Acest caz vine după cel al artistei americane Taylor Swift, care, în 2022, a condamnat dur practicile site-ului de vânzări online Ticketmaster, care au stârnit furia fanilor săi înainte de unul dintre turneele sale.

 

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil

Marcel Ciolacu: Condamnăm atacurile lansate din Iran împotriva Israelului; suntem deplin solidari cu Israelul