Informare cu privire la ultimele noutăţi despre prevenţia infecţiilor cu HPV pentru medicii şi asistenţii din Reţeaua de Medicină Şcolară din Capitală

Medicii şi asistenţii din Reţeaua de Medicină Şcolară din Capitală au participat, în amfiteatrul Spitalului Clinic Colţea, la o sesiune de informare despre ultimele noutăţi despre prevenţia infecţiilor cu Virusul Papiloma Uman

”La sesiunea ştiinţifică «Prevenţia infecţiilor cu HPV – abordare multidisciplinară», organizată de ASSMB în amfiteatrul Spitalului Clinic Colţea, medicii şi asistenţii din Reţeaua de Medicină Şcolară din Capitală au putut afla cele mai recente informaţii privind metodele de combatere eficientă a infecţiilor cu Virusul Papiloma Uman (HPV). Prezentările au fost susţinute de Conf. Dr. Roxana Bohîlţea, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Filantropia, preşedintele Societăţii Române de Medicină Preventivă şi Dr. Rodica Tănăsescu, medic primar Medicină de familie”, a transmis, luni, ASSMB, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor transmise de specialişti, HPV, un virus cu o largă răspândire, este responsabil pentru o serie de tipuri de cancer, printre care cel de col uterin şi cel anal.

”Din păcate, infecţiile cu HPV sunt adesea asimptomatice, făcând dificilă depistarea timpurie. În acest context, prevenţia şi educaţia pentru sănătate devin instrumente esenţiale pentru prevenirea şi limitarea infecţiei cu HPV”, au transmis reprezentanţii ASSMB.

”Cred cu tărie în importanţa vaccinării împotriva HPV şi consider că acest vaccin trebuie recomandat tuturor tinerilor. Cancerul de col uterin este cauzat în totalitate de prezenţa virusului HPV, ceea ce îl face un tip de cancer aproape complet prevenibil”, a declarat conf. dr. Roxana Bohîlţea, preşedintele Societăţii Române de Medicină Preventivă.

Potrivit datelor transmise de organizatori, obiectivul sesiunii ştiinţifice a fost de a încuraja medicii şcolari să fie proactivi în educarea tinerilor despre riscurile HPV şi în popularizarea metodelor de prevenţie.

”Prin răspândirea cunoştinţelor şi prin promovarea unui dialog deschis despre vaccinare şi măsuri de protecţie, specialiştii speră să contribuie la reducerea incidenţei acestor infecţii în rândul tinerilor şi la o sănătate generală mai bună”, arată organizatorii în comunicatul citat.

”Conştientizarea pericolului HPV şi promovarea măsurilor de prevenţie reprezintă primul pas pentru protejarea sănătăţii comunităţii în care trăim”, a afirmat dr. Alin Popa, directorul Direcţiei de Medicină Şcolară ASSMB.

 

 

Mandatele a doi dintre consilierii judeţeni din Harghita, invalidate de instanţă / Supleanţii vor depune jurământul în următoarea şedinţă / Preşedintele CJ: Avem trei sarcini: să gândim pragmatic, să vorbim clar şi să lucrăm predictibil

Procurorul din Philadelphia dă în judecată un grup politic patronat de Elon Musk pentru a opri o loterie electorală de 1 milion de dolari