INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 3,1%, în primele opt luni

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele opt luni, faţă de perioada similară din anul 2023, ca serie brută, cu 3,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

”Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 3,1%, scădere înregistrată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-8,0%) şi la lucrările de construcţii noi (-2,9%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,3%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-23,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2,3%)”, arată datele INS.

Construcţiile inginereşti au crescut cu 6,3%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,5%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 4,6%, respectiv cu 3,5%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 7,1%. Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-23,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (-0,7%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 7,3%.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 8,6%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,1%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,1%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 12,5%, respectiv cu 5,8%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 0,2%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%, creştere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+8,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,9%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 5,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+7,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+6,8%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,1%.

August 2024 comparativ cu august 2023

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 4,4%.

Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-6,0%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 19,6%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-29,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2,8%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 4,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 2%.

Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de reparaţii curente (-10%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,3%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 21,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale cu 28,1%, respectiv cu 1,3%.

Construcţiile inginereşti au crescut cu 3,4%.

Fotbal feminin: Victorie la scor pentru AS Roma, în Liga Campionilor

UPDATE – Cei trei fraţi daţi dispăruţi în judeţul Hunedoara şi găsiţi apoi în Serbia au fost aduşi în ţară împreună cu tatăl lor/ Bărbatul, cercetat pentru mai multe infracţiuni/ Plasament de urgenţă pentru copii – FOTO, VIDEO