Instanţa de judecată nu a validat mandatul primarului ales al oraşului Zlatna , care a fost găsit incompatibil

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat, vineri, o soluţie prin care a invalidat mandatul primarului oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, aflat în funcţie şi reales la scrutinul din 8 iunie. Ponoran are o interdicţie de a ocupa o funcţie publică, după ce a fost găsit în incompatibilitate. Ponoran se află pe primul loc pe lista de candidaţi ai PNL pentru Senat la alegerile din această să toamnă.

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat o soluţie prin care a invalidat alegerea ca primar al oraşului Zlatna a lui Silviu Ponoran, care avea o interdicţie de la ANI de a ocupa o funcţie publică, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2021, pe o perioadă de 3 ani de la expirarea mandatului 2020- 2024,

„Invalidează alegerea domnului Ponoran Silviu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din 09.06.2024, pentru funcţia de primar al oraşului Zlatna. Dispune comunicarea prezentei încheieri către Prefectul Judeţului Alba şi Secretarul General al oraşului Zlatna. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.10.2024. Document: Încheiere finală camera consiliu 6341/2024 04.10.2024”. este decizia Judecătoriei Alba Iulia. 
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Alba.

Ziarulunirea.ro notează că în anul 2021, primarul oraşului Zlatna a avut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, întrucât edilul liberal s-a aflat în conflict de interese când a semnat două acte adiţionale la un contract încheiat între Primăria Zlatna şi firma Sponi, administrată de către unul dintre fiii săi. Hotărârea a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 30 martie 2021, la 5 ani după ce Silviu Ponoran fusese găsit în conflict de interese de către ANI.
Ponoran se află pe primul loc pe lista de candidaţi ai PNL pentru Senat la alegerile din această toamnă.

Parlamentare2024/ Satu Mare: PNL a depus listele la Camera Deputaţilor şi Senat

BNR: Rata anuală a inflaţiei va scădea până la finele anului curent pe o traiectorie fluctuantă şi mai ridicată decât cea evidenţiată în prognoza pe termen mediu din luna august 2024