Inundaţii în Galaţi/ O persoană din Pechea dată dispărută, găsită în viaţă; o alta încă este căutată

O persoană din localitatea Pechea, judeţul Galaţi, care era dată dispărută a fost găsită în viaţă, a informat, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„A fost găsită în viaţă, fără afecţiuni medicale”, a precizat IGSU.

Totodată, autorităţile caută o persoană din localitatea gălăţeană Costache Negri.

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, la momentul raportării sunt înregistrate 5 persoane decedate”, mai menţionează IGSU.

Pe de altă parte, în urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în data de 14 septembrie 2024 şi a prognozei hidrometeorologice pentru data de 15 septembrie 2024, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Iaşi şi Vaslui au crescut capacitatea operaţională.

În judeţul Iaşi sunt mobilizaţi peste 400 pompieri cu 6 autocamioane de intervenţie, 9 bărci, o automacara, 26 maşini de stingere, 4 microbuze, 3 şenilate, un buldoexcavator, 8 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile, un punct de comandă mobil şi o tabără mobilă. În sprijinul ISU Iaşi a fost dislocată, de sâmbătă, o tabără mobilă de la ISU Mureş.

În judeţul Vaslui sunt mobilizaţi 380 de pompieri cu 5 autocamioane de intervenţie, 3 bărci, 22 maşini de stingere, 2 microbuze, o şenilată, 14 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile şi o tabără mobilă. În sprijinul ISU Vaslui au fost dislocate, de sâmbătă, o tabără mobilă de la ISU Harghita, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, precum şi o autospecială pentru salvarea persoanelor din medii ostile de la ISU Călăraşi.

Inspectorul general al IGSU a dispus suplimentarea resurselor din cele două judeţe cu efective şi mijloace tehnice din judeţele limitrofe, neafectate de fenomenele meteo.

Toate mijloacele tehnice sunt în deplasare către judeţele Iaşi şi Vaslui. AGERPRES/(AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Inundaţii în Vaslui/ Zece pompieri sibieni intervin în zonele afectate

Benjamin Netanyahu va efectua o vizită în Statele Unite între 24 şi 28 septembrie