Iordania promite că `nu va fi un câmp de luptă pentru nimeni`, după atacul iranian asupra Israelului

Conform CNN, Ministerul de Interne a anunțat că fragmente de rachete au căzut în diferite părți ale țării, inclusiv în capitala Amman.

„Poziția Iordaniei a fost întotdeauna că nu va fi un câmp de luptă pentru nimeni; protejarea Iordaniei și a poporului său este responsabilitatea noastră numărul unu”, a declarat miercuri Mohammad al-Momani, ministrul comunicațiilor guvernamentale, la postul de televiziune al-Mamlaka, finanțat de stat.

Potrivit lui al-Momani, trei persoane au suferit răni ușoare din cauza rachetelor și resturilor care au căzut. „Există pagube materiale care sunt evaluate în prezent”, a adăugat el, citat de CNN.

Emisiunile mass-media de stat au arătat pagube în mai multe locații, inclusiv un raport în direct din guvernoratul Balqa, la nord-vest de Amman, unde un reporter a declarat că a aterizat un fragment de rachetă de doi metri.

Armata iordaniană a cerut oamenilor să rămână în casele lor și a pus toate forțele sale în stare de alertă. De asemenea, aceasta a declarat că ia „măsuri de precauție pentru a construi și sprijini unitățile de primă linie pe fronturile de frontieră pentru a proteja patria”.

Forțele aeriene ale Iordaniei au interceptat marți rachete iraniene, conform unui oficial iordanian.

Regatul a fost una dintre țările arabe care au interceptat drone și rachete iraniene în cadrul unui atac anterior al Iranului împotriva Israelului, la 13 aprilie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Rata şomajului a urcat la 5,5%, în august

AFC Champions League Two: O echipă indiană refuză deplasarea în Iran din cauza problemelor de securitate din regiune