ÎPS Teodosie: Cel ce-l tăgăduieşte pe Dumnezeu a cărui operă o vedem zilnic, acela nu este un om sănătos la minte

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, afirmă că acela care îl tăgăduieşte pe Dumnezeu „nu este un om sănătos la minte”. Teodosie a vorbit şi despre alte religii în care muritorii „pot avea vedenii”, aşa cum creştinii pot trăi minuni de la Dumnezeu, el susţinând, în acest context, că „nu vedeniile sunt adevăruri, sau minuni, sunt şi vedenii care vin de la cel viclean”.

„A-l tăgădui pe Dumnezeu înseamnă a-l exclude din viaţa ta şi chiar a spune că nu e Dumnezeu. Cum zise psalmistul: zise acel nebun, în inima sa, nu de Dumnezeu. Cel ce-l tăgăduieşte pe Dumnezeu a cărui operă o vedem zilnic, acela nu este un om sănătos la minte”, a afirmat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea, întrebat ce înseamnă a-l tăgădui pe Dumnezeu. 

De asemenea, Teodosie a fost întrebat în aceeaşi emisiune, despre cum se poate dovedi că Iisus Hristos este adevărul, în condiţiile în care şi hinduşii şi budiştii „pot avea vedenii”, aşa cum creştinii pot vedea „minuni”. 
„La budişti şi la hinduşi nu a înviat din morţi Hristos. Învierea lui Hristos este un adevăr care mereu se înnoieşte. Lumina Lui coboară din senin şi toţi neortodocşii o aplaudă, că e lumina adevărată a ortodocşilor. Nu vedeniile sunt adevăruri, sau minuni, sunt şi vedenii care vin de la cel viclean, el se preface în înger de lumină, ca să înşele. Dar Hristos este adevărul, o dovedesc toate faptele, agheasma plină de har care nu se strică, lumina care nu se pierde niciodată,  lumina harului şi atâtea fapte minunate”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului în emisiunea radio la care participă săptămânal.

Ciclism: Ede Molnar, pe podium la Campionatul European de MTB Cross-country Eliminator, în ultima etapă

Breaking: BEC anunță oficial de ce a respins noua candidatură a Dianei Șoșoacă