Israelul pune presiune pe Hamas după eliminarea lui Sinwar – Yoav Gallant cere capitularea și eliberarea ostaticilor

„Statul Israel a adus dreptate prin eliminarea lui Yahya Sinwar – un criminal și terorist josnic. Yahya Sinwar este teroristul, maestrul terorist, care a planificat și a executat [masacrul] din 7 octombrie, în timpul căruia au fost uciși atât de mulți israelieni nevinovați – copii, femei și bătrâni”, spune Gallant într-un comunicat.

„Eliminarea lui Sinwar se alătură unei lungi serii de eliminări – de la Nasrallah la șeful militar al Hamas, Muhammad Deif și mulți alții [terorişti]. Ne vom urmări și ne vom elimina dușmanii.”

„Sinwar a murit în timp ce… fugă. El nu a murit ca comandant, ci ca cineva căruia îi pasă doar de el însuși. Acesta este un mesaj clar pentru toți inamicii noștri – IDF va ajunge la oricine încearcă să facă rău cetățenilor Israelului sau forțelor noastre de securitate și vă vom aduce în fața justiției.”

„Eliminarea lui Yahya Sinwar transmite un mesaj clar tuturor familiilor celor căzuți și familiilor ostaticilor: facem totul pentru a ajunge la cei care i-au făcut rău celor dragi și pentru a-i elibera pe ostatici și a-i returna familiilor lor. ”

„Este, de asemenea, un mesaj clar pentru locuitorii din Gaza. Omul care a adus dezastrul și moartea în Fâșia Gaza, omul care te-a făcut să suferi ca urmare a acțiunilor sale ucigașe – sfârșitul acestui om a venit. Este timpul să ieșiți, să eliberați ostaticii, [celor implicați în lupte] ridicați mâinile, predați-vă. Ieșiți cu ostaticii, eliberați-i și predați-vă.”

 

„Este privilegiul meu să îi salut pe soldații IDF, șeful Statului Major General și directorul Shin Bet pentru munca lor dedicată”, adaugă Gallant.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Biden, după discuțiile cu Netanyahu: ‘Sper ca războiul să se termine curând’ / Pentagonul dă asigurări că SUA nu au nicio implicare în uciderea liderului Hamas

Meteorologi: Temperaturi mai coborâte decât cele specifice perioadei, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie/ Ulterior, valorile termice se vor apropia şi chiar le vor depăşi pe cele normale pentru acest interval