ISW: Rusia ar fi modernizat dronele Shahed / Avantaj strategic pe câmpul de luptă

ISW citează declarația unui militar care activează într-o unitate mobilă de apărare aeriană a forțelor armate ucrainene.

El a spus că dronele rusești Shahed erau anterior foarte lente, dificil de manevrat și puteau zbura doar la altitudini mici. Cu toate acestea, trupele ruse au modernizat componentele dronelor de-a lungul timpului pentru a le permite să zboare mai repede și mai sus.

În schimb, militarul a remarcat că grupurile mobile de pompieri ucrainene și-au îmbunătățit, de asemenea, echipamentele și tacticile și pot neutraliza eficient dronele de atac.

Poza unei drone a atras atenția analiștilor

O fotografie detaliată a poziției de lansare a dronelor kamikaze rusești Shahed-136/131 a apărut pe rețelele sociale. Această fotografie ne permite să observăm câteva detalii despre modul în care rușii aranjează locurile de lansare pentru dronelerele lor Shahed. De asemenea, răspunde la întrebarea „de ce este dificil să fie distruse” dronele rusești la pozițiile lor de lansare (analiza pozei, pe larg aici).

Atacurile cu drone

În seara zilei de marți, 15 octombrie, rușii au lansat din nou drone de tip Shahed spre Ucraina. Alerte de raid aerian au fost emise în mai multe regiuni.  Forțele ucrainene de apărare aeriană operează în mai multe zone.

Între timp, potrivit ISW, rușii au avansat în regiunea Kursk și au progresat ușor în regiunea Donețk.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Percheziții DNA în biroul de la spital al lui Nelu Tătaru Primele declarații ale fostului ministru

VIDEO Atac al Rusiei în nord-vestul Siriei – 10 morţi şi cel puţin 30 de răniţi