Italia trebuie să fie o parte cheie a planurilor grupului auto Stellantis, spune ministrul industriei

Italia se aşteaptă să joace un rol central în strategia viitoare a grupului Stellantis şi cere protejarea fabricilor auto de pe teritoriul său, a declarat sâmbătă ministrul Industriei, Adolfo Urso, transmite Reuters.

Ministrul a subliniat importanţa unui ”plan Italia asertiv” în cadrul strategiei industriale a Stellantis, înaintea unei întâlniri cheie privind industria auto italiană, programată pentru 17 decembrie, la care vor participa şi sindicatele.

Declaraţiile ministrului vin pe fondul recentelor tensiuni dintre guvernul italian şi Stellantis, agravate de demisia neaşteptată a fostului CEO Carlos Tavares, la începutul lunii.

Politicienii italieni l-au acuzat în repetate rânduri pe Tavares că a neglijat fabricile istorice din Italia, mutând o parte din producţie în alte ţări.

”Tavares nu mai este, el nu a înţeles realitatea,” a afirmat Urso în cadrul unui eveniment al partidului Fraţii Italiei.

Ministrul a mai menţionat că schimbarea conducerii a fost clară după ce preşedintele Stellantis, John Elkann, a contactat-o pe premierul Giorgia Meloni pentru a o informa despre plecarea lui Tavares.

Angajamente financiare pentru competitivitate

Urso a subliniat că guvernul italian doreşte ca Stellantis să îşi asume investiţii financiare semnificative pentru a asigura menţinerea competitivităţii industriei auto naţionale.

Giuseppe Manca, directorul pentru resurse umane şi relaţii industriale al Stellantis în Italia, prezent la aceeaşi conferinţă, şi-a exprimat speranţa că întâlnirea de marţi va aduce ”veşti bune”.

Stellantis, care deţine mărci precum Fiat şi Alfa Romeo, este unul dintre cei mai mari producători auto din lume, iar fabricile sale din Italia sunt esenţiale pentru economia locală.

Guvernul urmăreşte să restabilească relaţiile cu producătorul de vehicule şi să asigure o strategie care să sprijine industria auto italiană.

 

Papa Francisc merge duminică în Corsica, pentru o vizită istorică

‘E ultimul an, gata!’: vremuri grele pentru comercianții de brazi naturali